Pentru a deveni mai vizibil pe harta evenimentelor culturale de la nivel local și nu numai, și pentru a-și prezenta noua ofertă educațională, Centrul Cultural Cornetu a organizat, pe 21 aprilie 2018, în prezența primarului localității, Adrian-Eduard Stoica, un eveniment de excepție. Timp de trei ore, artiștii gazdă, dar și cei invitați din afara localității, au delectat publicul cu momente artistice de foarte bună calitate, arătând tuturor celor prezenți că, alături de pasiune, cu multă muncă și îndrumare pe măsura calităților artistice, la orice vârstă se poate obține performanță!
Articol apărut în nr. 401 al Jurnalului de Ilfov, ediția print
Deschiderea concertului festiv a aparținut Coralei “Cornețenii” (care a luat ființă în noiembrie 2017, prin grija și binecuvântarea preoților Florian Stan și Daniel Tudose, din parohia Cornetu), coordonată de prof. Marius Crucianu, colonel în rezervă și director al Centrului Cultural Cornetu. Copii de la grupa mică până la clasa a IX-a au impresionat cu interpretarea deosebită a cântecelor. Evenimentul a început cu intonarea Imnului Național al României și a Imnului Regal.
Au urmat artiștii Asociației Culturale ”Bucuriile muzicii”, din București, care, de curând, a sărbătorit 10 ani de activitate. Profesorii de aici se mândresc cu elevi talentați, cu multe concursuri câștigate, cu expoziții și tabere de creație. Silvia Teodora Oprea, de la clasa prof. Octavia Crăciun, a interpretat la pian ”Pantera roz”, de Henry Mancini, apoi, pe scenă au fost aduse, de copiii de la Studioul de Balet Olimpia, Tarantella, dans de caracter, de origine italiană și Soft Wind, dans liric, o fantezie coregrafică clasică, un dans cu mișcări diafane ce a pus în evidență puritatea, armonia și grația frumoaselor balerine. Și, tot de la ”Bucuriile muzicii”, Ruxandra Gherman, de la clasa prof. Alexandru Ionescu, a interpretat la vioară, ”Gavotă în sol major de Martini”.
Pasiune, de foarte mici…
Au urmat Angela – Ioana Gheorghiu, de 9 ani, care studiază canto și pian de când încă nu împlinise 3 ani şi Andrei Daniel Cozma, și el tot elev al prof. Alexandru Ionescu (studiază pianul, vioara și xilofonul). Pe scenă a interpretat la xilofon, împreună cu Ionuț Albert Silveșan, la vioară, și cu prof. Octavia Crăciun, la pian, ”Carnaval la Veneția” de Nicolo Paganini. Ana-Maria Deoancă are 11 ani și face balet de 5 ani, iar pentru a ajunge cea mai talentată balerină este îndrumată de 4 profesori coregrafi.
O interpretare de excepție
Lorena Turtică și Ionuț – Rareș Prodan Beldie au, fiecare, câte 13 ani și sunt din Bârlad. Studiază la Școala de Canto “Soul Music Art” de la 7 ani și au participat, și ei, la numeroase concursuri, festivaluri și emisiuni naționale unde au obținut premii importante. La Cornetu, cei doi artiști au interpretat melodia ”Oameni”, a compozitorului Marius Țeicu. Ionuț – Rareș a oferit pubicului și o a doua interpretare de excepție, pe piesa ”Copacul”, a compozitorului Jolt Kerestely.
”Rădăcini”, de la Dinu Lipatti
A evoluat, în continuare, grupul vocal tradițional românesc ”Rădăcini” (care are în componență copii de la clasa I la a XII-a), de la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti”, coordonator prof. Ana – Ramona Urjan. Pentru început, ”grupa mini” a claselor I-VI a interpretat ”Cântecul fusului”, ”Nu gândi bade că-mi pasă”, ”Asta-i fata cea micuță”, și ”Pe sub poale de păduri”. Iar duetul Cătălin Pintea – Karina Cobuleanu a delectat publicul cu ”Cine bate seara la fereastra mea”. Apoi, tot un duet, Andreea Vișan – Andreea Bărbuceanu și o nouă piesă – ”Constantine, Constantine”, dar și grupul de fete, cu binecunoscutele piese folclorice ”Mărioară de la Gorj” și ”Ce se-aude, măi neicuță”.
Patru mâini și o magie, plus suflători cu pasiune!
Frații Simionescu, Ștefan Octavian, clasa a XI-a și Larisa Mihaela, clasa a VIII-a, au interpretat la 4 mâini, la pian, ”Dolly”, opus. 56, de Gabriel Faure Berceuse și ”Dans Norvegian”, de Edward Grieg. Iar ”Mezzoforte Soul Music” este orchestra de copii – suflători din Otopeni, elevi ai Liceului Teoretic ”Ioan Petruș”. Aceasta împlinește în 2018, 5 ani de la înființare. Cinci ani de talent, pasiune, muncă și premii naționale și internaționale.
Breaza și Târgoviște, la Cornetu
A urmat ”Calabreaza”, ansamblul folcloric al Centrului Cultural ”Ion Manolescu”, din Breaza. Doi coregrafi, 1 corepetitor, 30 de dansatori, 4 soliști vocali și 3 soliști instrumentiști și un repertoriu cu suite muzicale din toate zonele țării și costume corespunzătoare. Ana-Maria Andreea Camen și Eduard Camen au interpretat Sonata nr. 8 opus 13 „Patetica”, partea I, de Ludwig van Beethoven.