Muzică, dansuri, teatru, jocuri și foarte multe surprize au fost pregătite de Primărie, Consiliul Local și Casa de Cultură „Mihai Eminescu” pentru a sărbători copiii din Bragadiru, în cel mai minunat mod, cu prilejul zilei de 1 Iunie. Jack, piratul cel teribil, clovnul colorat, Scufița Roșie, Peștișorul de Aur și multe alte personaje îndrăgite i-au purtat pe micii sărbătoriți într-o fascinantă călătorie, care le-a adus pe chipuri zâmbetul cald și iubitor al copilăriei și din care au avut de învățat lucruri folositoare în viață.

 

 Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 405, ediția print

Pe o vreme frumoasă ca sufletele lor inocente, în cele câteva ore petrecute pe tărâmul bucuriei din Parcul Bragadiru, copilașii au respectat o singură regulă: distracția. Printre baloanele colorate, copii de toate vârstele au urcat pe scena amenjată în aer liber, au cântat, au dansat pe ritmuri pline de antren, s-au amuzat urmărind actorii care au dat glas basmului cu pescarul și Peștișorul de Aur și au pus în scenă povestea Scufiței Roșii. Pasionații de pictură sau de alte activități creative și recreative au avut la dispoziție ateliere de creație. Iubitorii de mișcare au făcut demonstrații sportive. Sub privirile fermecate ale copiilor, Eugenia Moise Niculae și Grupul Zestrea Ilfoveană, Grupul Steluțelor, condus de Mădălina Ciucu, Grupul Olimpia Balet, Trupa Lego, coordonată de Ionuț Ciucu, Grupul Becar, condus de Ligia Mircea și Alina Dulgheru, au făcut un spectacol extraordinar. La Bragadiru, întreg programul dedicat copiilor a atins atât de bine sufletele părinților și bunicilor, încât au retrăit și ei copilăria, intrând cu ușurință în jocurile și buna dispoziție ale juniorilor.

O astmosferă de basm

Fiecare s-a bucurat de atmosfera de basm. Pe lângă spectacolul muzical, scenetele, piesa de teatru interactivă a actorilor de la Bambi, jocurile și demonstrațiile sportive au stârnit cel mai mare interes în rândul micilor sărbătoriți. „Mi-au plăcut copiii care au cântat, au dansat și cei care au jucat teatru. Dar cel mai mult m-au atras cei care au făcut demonstrațiile de luptă. Sunt din Cornetu, dar învăț la Bragadiru și tot aici fac și karate. Iubesc acest sport pentru că știu că mă ajută să cresc sănătos și să mă dezvolt armonios. Mă antrenez pentru a răspunde cu pace intențiilor răutăcioase care ar putea veni în timp. Nici nu știți ce bucurie am avut când i-am văzut pe copiii care au făcut demonstrațiile de lupte! Au fost pe sufletul meu”, ne-a spus Andrei Alexandru Marin, un băiețel care, la numai 9 ani, deja știe că vrea să facă din sport un mod de viață și se străduiește să se perfecționeze continuu pentru a-și modela caracterul frumos.

Cea mai frumoasă zi de 1 Iunie

„Cu toate că suntem la prima ediție de sărbătorire a Zilei Copilului, am reușit să le oferim copiilor din Bragadiru cea mai frumoasă zi de 1 Iunie, de până acum. Iar strălucirea din privirile lor ne arată încântarea. Le-am pregătit ateliere educative, în cadrul cărora pot experimenta diverse tehnici de pictură, colaje supervizate de profesorul de pictură Iustinian Scărlătescu, pictură pe față, desene pe asfalt, tatuaje realizate de unii dintre cei mai renumiți tatuatori, jocuri ale copilăriei și diverse activități sportive. Evenimentul este organizat de Primăria orașului Bragadiru, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” și Consiliul Local Bragadiru. Îi mulțumim domnului primar Vasile Cimpoeru pentru sprijinul acordat! Mulțumim Comisiei de Cultură care s-a implicat prin doamna Cornelia Tabacu și tuturor celor care ne-au ajutat să creăm, fie și numai pentru o zi, o lume minunată, plină de bucurii, pentru copii”, ne-a spus Constandin Alexandru, organizări evenimente, inspector în cadrul Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, din Bragadiru.

Daruri dulci, pentru o aniversare rafinată

Autoritățile locale și-au întâmpinat micii sărbătoriți într‑o atmosferă de poveste, cu numeroase momente frumoase și cu daruri dulci. De 1 Iunie, fiecare copil din Bragadiru a plecat acasă cu câte o punguță cu o varietate de dulciuri. Cele mai iubite deserturi ale copilăriei au împlinit visul sărbătoriților. Prezentarea programului de către Gina Pop, consilier la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, din Bragadiru, animatorii, micile și marile talente au creat un super tablou care ilustrează inocența și frumusețea copilăriei.

Vasile Cimpoeru, primarul orașului Bragadiru: „Vă iubim, copii! Suntem mândri de voi!”

„La mulți ani tuturor copiilor! Pentru noi, astăzi sunteți niște eroi, iar noi, spectatorii unei lumi magice în care voi, personajele principale, ne învățați ce înseamnă zâmbetul sincer, bunătatea și iubirea adevărată. Vă mulțumim pentru tot! Suntem mândri că ne reprezentați cu onoare la toate competițiile, județene, naționale și internaționale! La mulți ani! Vă iubim și vă sprijinim cât de mult putem”, le-a spus Vasile Cimpoeru, primarul orașului Bragadiru, micilor sărbătoriți, de ziua lor.

La mulți ani, copilărie!

De ziua voastră, dragi copii, ne alăturăm și noi, echipa Jurnalului de Ilfov, celor care v-au adresat cele mai alese gânduri și urări. Să creșteți frumos, sănătos, să fiți mereu cu zâmbetul pe buze și să nu pierdeți niciodată copilăria, pentru că ea nu se mai întoarce! La mulți ani, copii! Iar acum, vă lăsăm pe dumneavoastră, dragi cititori, să vă delectați cu cele mai frumoase momente ale unei zile festive de excepție, surprinse de noi în imagini!