Primarul Adrian Budeanu și cântăreața Cristina Săliștean, una dintre artistele adorate de copiii din Clinceni

De 1 Iunie, copiii din Clinceni au avut parte de o zi cu adevărat specială, în care inocenţa, bucuria şi distracţia s-au împletit armonios. Ore bune, surprizele minunate pregătite de Primăria şi Consiliul Local s-au ţinut lanţ şi i-au condus într-o lume minunată, plină de culoare şi voie bună.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 405, ediția print

Din dragoste pentru copii, de 1 Iunie, primarul Adrian Budeanu a transformat curtea Casei de Cultură într-un veritabil tărâm al distracţiei. Cei mai strălucitori şi talentaţi copii ai locului şi artişti consacraţi au oferit sărbătoriţilor un spectacol de excepţie, care i-a purtat într-o lume plină de culoare, cântec și voie bună. În acorduri muzicale, pe ritmuri de dans care pun în valoare frumuseţea imaculată a copilăriei, micii îngeraşi ­s-au bucurat de una dintre cele mai minunate zile de 1 Iunie, din viaţa lor. Grupul Zestrea Ilfoveană, condus de îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Eugenia Moise Niculae, Grupul Mlădiţe Ilfovene, condus de doamna cântecului popular românesc, Marioara Man Gheorghe, alături de artistul bucovinean Grigore Gherman, Nikolaos Papadopoulos, Cristina Săliştean, Paul Şerban cu Pasitos, Nicole Cherry şi Elena Gheorghe le-au dăruit numai momente unice, pline de iubire, care vor dăinui peste ani în mintea şi în sufletele lor frumoase.

Magie pe Cer

Ziua festivă a fost înfrumuseţată şi de un superb spectacol oferit de maeştrii aerului. Spre surprinderea micilor petrecăreţi, în plin spectacol muzical, pe cerul curat ca lacrima, doi paraşutişti care fluturau tricolorul au făcut salturi şi au aterizat în mijlocul petrecăreţilor. La scurt timp, două aeronave uşoare ale Aeroclubului României, apărute parcă din neant, au zburat aproape de micii spectatori şi au făcut acrobaţii spectaculoase. Ziua festivă s-a încheiat cu un superb foc de artificii și cu degustarea tortului aniversar, sau mai bine zis torturilor, pe ritmuri de dans. Părinții, bunicii și artiștii, în frunte cu primarul Adrian Budeanu le-au cântat sărbătoriților „Mulți ani trăiască!” și ­le-au făcut cele mai urări.

La mulţi ani, copii!

“Este 1 Iunie. Este ziua voastră, dragi copii! Vă dorim să creşteţi sănătoşi, cu zâmbetul pe buze şi vă bucuraţi de toate minunile acestei ­lumi! Dumnezeu să vă binecuvânteze viaţa, să ne bucurăm cu toţii de co­piii noştri din Clinceni! La mulţi ani, copii! Sunteţi minunaţi! Vă iubim”, ­le-au transmis copiilor artiştii de pe scenă, la unison. Şi, pentru că anul acesta, de 1 Iunie, primarul Adrian Budeanu a împlinit 18 ani de când se află în fruntea comunităţii pe care a gospodărit-o, a înfrumuseţat-o şi a dezvoltat-o, edilul a premiat tinerii care au împlinit majoratul. El le-a oferit, alături de felicitări şi cel mai alese gânduri de preţuire, şi diplome aniversare. De asemenea, reprezentantelor sexului frumos le-a oferit şi câte un buchet de flori.

“Este un eveniment special și pentru mine, dragi copii, căci astăzi împlinesc «majoratul» de când sunt primarul acestei localități. Sunt 18 ani de activitate în slujba comunității. În toți acești ani, am crescut în toate domeniile de activitate. Astăzi, peste o mie de copii își desfășoară activitatea în toate unitățile de învățământ: grădiniță, after-school și liceu. Acum avem trei grădinițe cu program normal, una cu program prelungit, două after-school și un liceu. Ne-am dezvoltat și în domeniul cultural. Prin trupele noastre, Pasitos, Zestrea Ilfoveană și Mlădițe Ilfovene, își desfășoară activitatea peste două sute de copii în  Casa de Cultură și Teatrul de Vară. În domeniul sportiv, avem patru terenuri cu gazon și două cu teren sintetic. Peste o mie de copii învață la liceul nostru, iar trei sute sunt incluși în clubul sportiv. Sunt voci care spun: «Ce ne trebuie terenuri sportive?, Pentru ce?». Ba nu, dragi copii! Faceți mișcare, faceți sport! Eu îmi doresc copii sănătoși în comunitatea mea. Nu îmi doresc copii care să ajungă la spital cu probleme de sănătate. Aveți în fața voastră un exemplu. Eu fac sport și acum. În infrastructură astăzi, peste 60% din localitate beneficiază de canalizare, străzile sunt asfaltate în procent de 90%, iar gaze naturale are peste 90% din comună. Sunt foarte multe realizări. Pentru toate acestea vă mulțumesc vouă, părinților voștri și echipei din care fac parte! Vă mulțumesc pentru că ați fost lângă mine și m-ați sprijinit în toată această perioadă! Toate le-am făcut împreună. Vouă, dragii mei, vă doresc să aveți o copilărie plină de împliniri! Să vă bucurați de viață, să fiți buni, să fiți toleranți! La mulți ani, dragii mei copii!”, le-a spus edilul Adrian Budeanu, copiilor, de ziua lor.