Nu mai puțin de 415 cupluri s-au înscris în prima lună în programul derulat de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), pentru a beneficia de sprijin financiar în vederea efectuării tratamentelor de fertilizare in vitro.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 412, ediția print

Potrivit ASSMB, 209 dosare au fost deja aprobate și depuse la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Aceste cupluri vor primi un ajutor de circa 3.000 de euro pentru procedurile prevăzute în program.
„1.000 de cupluri care au indicație medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este între 24 și 45 de ani se vor califica pentru acest ajutor financiar. Restul condițiilor pentru a primi acest sprijin apar în regulamentul complet, postat pe site-ul ASSMB, la secțiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro“, informează ASSMB. Banii se acordă sub forma a două vouchere pentru fiecare solicitare. Tichetele se eliberează simultan. În etapa întâi – voucher medicamente (pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher în valoare de 4.600 lei) și în etapa a doua – voucher proceduri medicale (pentru intervenția medicală specifică se va acorda un voucher în valoare de 9.200 lei).

Programul se derulează în farmacii și spitale specializate

Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile“ se derulează în farmaciile și în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul ASSMB. Și cererile de înscriere pot fi completate pe acest site.