Guvernul a prelungit cu încă o perioadă, respectiv 20 septembrie – 1 noiembrie, termenul limită în care crescătorii de ovine trebuie să depună documentele  justificative care să ateste comercializarea producției de lână pentru a obține ajutorul de minimis.

Astfel, a fost prelungit și termenul până la care Direcțiile pentru agricultură județene întocmesc situația centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 10 noiembrie.

Atenție! Atestatul de producător trebuie să fie valabil la momentul comercializării lânii. „Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în țara noastră are drept scop asigurarea creșterii numerice a efectivelor de ovine, precum şi o eficiență economică în realizarea şi valorificarea produselor obținute de la acestea. De asemenea, aplicarea acestei scheme de minimis stimulează înființarea centrelor de colectare a lânii, creează noi locuri de muncă și stabilizează veniturile crescătorilor de ovine”, se arată în informarea Guvernului.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.421