Bună-dispoziție și încredere

La 3 aprilie a.c., se vor împlini 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române de către Domnitorul Moldovei, Grigore Ghica. În avanpremiera acestei sărbătoriri, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ilfov au poposit, două zile la rând, între mulţimea celor ieșiţi la promenadă, în parcul din Mogoșoaia.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 446, ediția print

Gestul jandarmilor ilfo­veni s-a transformat iute într-un eveniment inedit, de weekend. La 30-31 apr., ei au fost întâmpinaţi cu simpatie, aplauze și o participare numeroasă a sutelor  de vizitatori, de toate vârstele. Demonstraţiile de arte marţiale, accesul liber la mânuirea tehnicii și armelor din dotarea forţelor de ordine, sau exerciţiul anihilării în trombă a unui grup terorist au făcut deliciul asistenţei.

Semnificaţii, la ordinea zilei

Desigur, libertatea e esen­ța democrației. Iar eforturile si succesul organizatorului (IJJ Ilfov) au purtat semnificaţia comunicării și respectului social, printr-un dialog direct și apropiere firească de comunitate. Jandarmeria e chemată să apere societatea de infracţiuni, anarhie și terorism, să protejeze valorile drepturilor omului, instituţiile și legalitatea convieţuirii sociale. Adică, libertatea oricăruia dintre noi.

Parcul, teatru de operațiuni

Lt. col. Dumitru Dumitriu – locțiitor al insp. șef al IJJ Ilfov, a condus desfășurarea evenimentului. El a afirmat: „Suntem aici împreună cu 30 de colegi din structurile noastre operative sau de suport logistic. Au vizitat standurile noastre  aproximativ 1.500 de persoane. Copiii și adolescenţii au fost principalii noștri spectatori dedicaţi. Cei mici s-au oprit la armament, la sirene, la girofar și au folosit instalaţia de sonorizare auto”. Pentru tineri și maturi ne-am pregătit cu tehnnica din dotare. Am distribuit pliante cu toate condițiile pentru recrutare și admitere în scolile noastre de subofiţeri și ofiţeri”. Lt. Gheorghe Pîlșu, purtător de cuvânt al instituției, ni i-a prezentat pe elevul de 9 ani – Tudor Cruceru – vicecampion la șah, membru al CS Otopeni, venit cu tatăl său Dan, instructor sportiv la IJJ Ilfov. Exercițiile demonstrative de arte marțiale pentru copii au fost conduse de plt. adj. Cristian Ciobanu, instructor judo 5 dan, împreună cu 3 sportivi elevi, pe care îi antrenează: Corina, Ioana și Marius.