Internetul este cea mai mare atracţie şi distracţie a lui, dar şi cel mai aprig duşman. Sub masca unui copil inocent care doreşte să-i câştige prietenia, se poate ascunde un adult sau un adolescent periculos. 

Droguri, abuzuri sexuale şi ameninţări cu moartea

 Din dorinţa de a-şi lărgi grupul de prieteni copilul poate deveni foarte uşor prada unor traficanţi de droguri, proxeneţi sau infractori care trăiesc din jafuri, furturi etc. O întâlnire cu „cel mai bun prieten” al său cunoscut pe net îl poate transforma dintr-un copil bun şi cuminte, într-un veritabil cerşetor care lucrează pentru infractori, consumator de droguri sau poate fi obligat să se prostitueze sub ameninţarea cu moartea. 

 Cum îl protejezi 

 Petrece cu copilul măcar o jumătate de oră pe zi în care să discutaţi despre prietenii şi problemele lui. Spune-i cât de importantă e identitatea şi învaţă-l să-şi păstreze intimitatea. Securizează-i calculatorul cu o parolă astfel încât, să socializeze doar în prezenţa ta”, spune prof. dr. Florin Tudose, şeful Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul Universitar Bucureşti.