Sport în aer curat sub sloganul ”more than friends”

O comunitate de alergători și cicliști, prietenoasă cu mediul, o competiție ”cool” a primăverii

Pădurea Pustnicu – 27 mai 2023 – prima ediție RunOn, un eveniment sportiv organizat de Direcția pentru Sport a municipiului București în parteneriat cu Primăria orașului Pantelimon, compus din curse pentru adulți – alergare 10 km, alergare 5 km și MTB (mountain bike) 20 km OPEN și curse pentru copii – alergare 1 km și MTB 10 km.

Joia și vinerea trecută, com­petitorii care s-au înscris pentru diferitele curse ale competiției RunOn și-au ridicat, din București, kit-urile de concurs, iar sâmbătă dimineață, în Pădurea Pustnicu s-a dat startul întrecerilor. Primii care au plecat în cursă au fost cicliștii de la 20 km MTB (vârsta minimă 18 ani, traseul fiind format din 2 ture a câte 10 km). Otilia Bădescu, fostă mare campioană la tenis de masă, prezentă la evenimentul din Pădurea Pustnicu, a fost invitată de către Roxana Ciuhulescu, consilier în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, să dea startul acestei prime curse. A urmat startul pentru cei de la 10 km MTB Kids (5-17 ani, traseu dintr-o singură tură de 10 km). Traseul de ciclism a fost implementat și supervizat de Răzvan Jugănaru, MTB Academy, celebrul ciclist care prin experiența sa a confirmat un traseu cât mai performant și sigur.
După o ultimă sesiune de încălzire, pe muzică bună, a alergătorilor, s-a dat startul și pentru aceștia. Primii au fost cei de la cursa de 10 km (vârsta minimă 16 ani) și 5 km (vârsta minimă 16 ani) și în jurul orei 12.30 a fost programat startul pentru cursa de 1 km (dedicată copiilor cu vârste mai mici de 15 ani). Pentru copii, înscrierea în competiție a fost gratuită, iar locuitorii orașului Pantelimon au putut beneficia de un cod oferit de Primăria Pantelimon, de asemenea pentru înscrierea gratuită în concurs. Întregul eveniment a be­ne­ficiat de susținerea Agenției Naționale Anti-Doping, Poliția Locală Pantelimon, Direcția de Asistență Socială Pantelimon și Asociația de Atletism Bucu­rești.
Organizare impecabilă și premii consistente
Pe traseul competiției, organizatorii au pregătit un punct de hidratare la 5 km și unul la Sosire, puncte de prim ajutor la Plecare și la Sosire, iar câștigătorii au primit premii în bani sau produse – suporturi de bicicletă, căști audio, mingi, biciclete pentru copii, ochelari de soare, produse cosmetice, cărți, vouchere pentru igienizare dentară sau sport, etc. Însă chiar dacă nu au prins podiumul, concurenții au primit medalii de participare, în amintirea unei zile pline de distracție, sport și prietenii noi. De asemenea, au fost organizate tombole, norocoșii primind cadouri interesante oferite de sponsorii evenimentului. Premierile s-au făcut pe categorii de vârstă și separat pentru femei și bărbați, fete și băieți.
Toți concurenții au avut obligația de a participa la curse purtând echipamente adecvate – pentru alergare: îmbrăcăminte sportivă și, mai ales, încălțăminte recomandată pentru alergarea pe teren accidentat, iar pentru ciclism: cască, evident bicicletă MTB în stare bună de funcționare, număr de concurs prins corect pe ghidon, astfel încât să fie vizibil, bidon cu apă, echipament de ciclism sau echipament sportiv.
Organizarea întregului eveniment a fost fără cusur, motiv pentru care se intenționează pregătirea unei a doua ediții RunOn, chiar în toamna acestui an.
Energie, pasiune și determinare
”Astăzi am avut plăcerea de a participa la RunOn Pustnicu, un concurs de excepție organizat de Direcția pentru Sport a municipiului București și Primăria Pantelimon. A fost o zi plină de energie, pasiune și determinare, cu o varietate de curse mountain bike pe distanțe de 20 km și 10 km, alergare pentru adulți pe distanțe de 5 km și 10 km, precum și o cursă specială pentru copii, pe distanța de 1 km. Toți cei implicați s-au străduit din greu și au demonstrat un nivel ridicat de performanță și spirit sportiv. Doresc să transmit felicitări câștigătorilor, participanților și organizatorilor acestui eveniment extraordinar! Pentru alegerea de a promova sportul, mișcarea și un stil de viață activ și sănătos! Sportul reprezintă o modalitate excelentă de a ne menține sănătoși și de a ne bucura de beneficiile unei vieți active. Participarea la astfel de evenimente ne oferă ocazia de a ne testa limitele, de a depăși obstacolele și de a ne co­necta cu oameni care împărtășesc aceleași pasiuni”, a declarat Vincențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.