Pe zi ce trece, viaţa locuitorilor din Popești-Leordeni se transformă în bine. Modernizarea Cen­trului oraşului, începută anul trecut, continuă şi acum. Primarul  și echipa lui  nu au timp de vorbe, pentru ei faptele vorbesc de la sine. Echipa lor și-a asumat responsabilitatea pentru proiectele propuse la începutul actualului mandat , lucru care îi face cu atât mai  mult credibili  pentru viitor. Campania electorală la Popești- Leordeni  nu se caracterizează prin fair-play, atacurile contracandidaților depășind limita bunului simț ajungându-se chiar și la agresiuni nu numai verbale dar și fizice.
În ciuda faptului că suntem atacați constant, prioritatea noastră o constituie respectarea angajamentelor electorale și grija față de cetățean.
Infrastructura rutieră este garanția unui oraș.
Dacă asfaltul se sparge pe străzi iar gropile devin coșmarul șoferilor, orașul se blochează.Tocmai de aceea, una dintre prioritățile edilului a fost reabilitarea și mo-dernizarea sistemului rutier. Legat de străzi, au fost asfaltate pe o suprafaţă de 38,1 km, betonate pe 4,2 km şi pavate pe 1,2 km. Lungimea totală a străzilor este de 63,123 km, o mare parte dintre străzile neasfaltate aflându-se însă în zonele nou construite. Anul acesta vor fi asfaltate ultimele două străzi din cartierul Leordeni. Ur-mează străzile Triumfului, Occidentului, Amurgului, Popeşti Vest, Drumul Fermei, Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae, Sf. Petru şi Pavel, Sf. Agnes, Zăbava Cluceru, Caporal N. Mihai şi Laurenţiu Raiciu.
Parcuri și locuri de joacă pentru copii
Au fost amenajate spaţii de parcare și vor fi create spaţii verzi şi zone de joacă pentru copii. Blocurile de pe şoseaua Olteniţei, strada Leordeni, strada Unirii şi o par-te din Cartierul Danubiana vor fi reabilitate termic, aceasta fiind prima etapă dintr-un proces mai amplu care îşi propune reabilitarea termică a tuturor blocurilor. Astfel locatarii vor beneficia iarna de mai multă căldură la un preț mai mic al întreținerii, iar vara se va păstra răcoarea, fără aportul aparatelor de aer condiționat.
Educația școlară
Nici educaţia nu este neglijată. Infrastructura școlară asigură un viitor sigur localității. Oraşul dispune de şase grădiniţe amenajate la standarde europene, trei şcoli generale și un liceu.
Introducerea apei po­tabile este un capitol la care se lucrează în ritm alert. În momentul de faţă, volumul apei potabile introdus în reţea este de 750 mc anual iar lungimea totală a reţelei de distribuţie a apei a ajuns la 45,2 km. (C.F.)

Fotbal și bătaie pe voturi
Zilele trecute, în timp ce se desfășura finala U.E.F.A., un consilier local din Popești-Leordeni, membru al PNL, pe numele său Șogor Toma,  a fost bătut de susținătorii PSD. Din informațiile noastre, un  anume  individ, Vasile Ungureanu, împreună cu patru acoliți, aflați într-o stare avansată de ebrietate, nu doar electorală, nu au fost mulțumiți de convingerile politice ale membrului de coaliție, așa că i-au dat o bătaie zdravănă chiar sub ochii poliției locale. Este a zecea persoană care a picat victimă a acestei, așa-zise, campanie electorală.
Nu cu bătaia sau cu amenințările se câștigă voturi!

Primarul ne-a sprijinit în toate acțiunile, am rezolvat toate problemele. Avem de doi ani un sprijin activ pentru sterilizarea câinilor vagabonzi. Astfel bugetul alocat de Primărie permite realizarea campaniilor lunare de sterilizare.
Roxana Macoviciu director Asociația Natura, Moștenire pentru Viitor

Până în prezent, tot ce a promis domnul primar Trache s-a realizat. De câte ori am apelat la autoritatea locală am avut parte de sprijin în rezolvarea problemelor mele.
Alexandra Șușco, profesoară de engleză

Suntem mulțumiți și ne bucurăm de condițiile pe care le oferă acestă localitate. Sunt schimbări, dar toate acestea sunt pentru progresul localității.
Cristian Georgescu, președintele unei asociații de locatari

Eu sunt mai nou în localitate, dar cu toate acestea am avut înțelegere din partea primarului Trache.
 Zelea Briazu, pensionar

Amenajarea Parcului Central a inclus și un spațiu de joacă pentru copii
Asfaltarea străzilor decurge într-un ritm alert