Mitinguri electorale, afișe pe unde nici nu te taie capul, în care se bat cei doi ”aliați”, PSD și PNL, aceasta este atmosfera în Snagov. Faptul că se vor, cu orice preț, la primărie, nu mai este o noutate. Noutățile vin însă de la localnicii care îi cunosc pe cei doi cai breji, adică Radu Drăjneanu (PNL) și Marian Oancea ”Coteț” (PSD). Cert este un singur lucru: cei doi ” catindați” își dau la gioale cu nonșalanță pentru prosperitatea propriului clan. Faptul că actuala coaliție, PSD-PNL, nu funcționează la nivel local, se vede de la distanță mare de București.

Snagov, atenție! Se circulă periculos ­dinspre ”Coteț”

Marian Oancea, pre­ședintele organizației PSD Snagov, poreclit ”Coteț”, (prietenii știu de ce…), când nu are chef să candideze la primărie, este patronul unei școli auto și în mare majoritate, toți cei care termină cursurile sunt șpăguiți, pe lângă plățile oficiale, cu 200, 300 de euro pentru obținerea permisului. Această informație este în atenția D.N.A. Din ce spun localnicii el este și beneficiarul unor schimburi de terenuri, făcute în condiții destul de dubioase, asta pentru că tot se pretinde a fi ”cel mai cins­tit cetățean din Snagov”. Cinstit sigur, dar de către alții.

Oscilând, în funcție de interes, pe rutele PSD-PD-PDL-PSD, în calitate de președinte a ședinței Consiliului Local, în 2007, a vândut plaja lacului Snagov cu 7,2 milioa-ne de euro, bani pe care nu i-a văzut, însă, nimeni, cu atât mai puțin localnicii.

Cine este în spate?

Treaba este însă mult mai îmbârligată. Se pare că, din ce spun localnicii, ”Coteț” este susținut în campania electorală de Biriș, fostul primar. Din acest cerc de intere-se s-a născut, din spuma lacului Snagov, Hanul Vlăsiei, construcție ridicată fără ­nicio autorizație, pe un teren obținut prin concesiune de la primăria Snagov, care avea destinația ”zonă de parc și agrement”. Pe surse, am aflat că fostul primar, Biriș a plătit 2,5 milioane de euro pentru a intra în această afacere.

Așa se explică vehe­mența staff-ului de campanie al PSD, pentru că dacă nu vor veni la putere, vor pierde milioane bune de euro, Hanul Vlăsiei, conform legii, ur-mând a fi demolat. Ori oamenii nu vor să piardă milioane de euro investiți, ca să nu mai vorbim de profitul așteptat în viitor. Cel care se vrea a fi primar în Snagov, de 20 de ani nu plătește taxele și impozitele datorate localnicilor pentru un restaurant pe care îl cunosc toți snagovenii. Și acum să dăm, gratis, un model de slogan: Canditura la primărie poate să aducă beneficii sănătății bugetulu propriu!

Am ajuns și la consilieri: despre Pavel Sile, zis ”Vulpoiul”, v-am relatat, într-o ediție anterioară, cum a ajuns de la mecanizator auto la C.A.P. în funcția de director la SC.PRODSERVICE A.C.T. și a devalizat acestă societate comercială a primăriei, cea care se ocupa de apă, canalizare și termoficare. Așa s-a ajuns la situația în care firma a fost vândută cu 13 miliarde de lei vechi și preluată de către Bebe Dumitru, un alt susținător, actual al PSD dar, anterior, al tuturor celor de la putere.

Cireașa de pe tort

Ca să punem ”Cire­șica” pe tortul numit primărie, Cătălin Pavel, fiul lui ”Vulpoiul”, a gustat și el din tortul bugetar, asta pentru că a fost angajat aiurea pe post de re-ferent al primăriei, pentru suma de 700 de ron, bani de buzunar, pentru că nu l-a văzut nimeni la locul de muncă. Acoperirea a fost făcută de Cireșica Coldea, o mare iubitoare de oameni cu influență. Fost șef la Poliția Comunitară, doar pentru un an, până s-au prins șefii că și-a atins limita incapacității și a buzunarului, nu a făcut nimic pentru comunitatea care l-a plătit degeaba. De la ”aviator în lan” a rămas cu nasul pe sus, asta grație îmbogățirii peste noapte și în căutarea mirosului banilor. Dar, se știe: Banii nu au miros! Gura lumii, slobodă, spune că tot Sile se ocupă și de mituirea electoratului , prin diverși interlopi, care, prin metode specifice, știu să ”convingă”.


Drăjneanu, un candidat care ar vrea să capituleze înainte de turul de scrutin

Cel puțin asta a decla­rat el, dezamăgit că nu are nici o șansă să devi­nă primarul Snagovului. Uite așa, s-a dus pe apa Sâmbetei bunătate de mișculații pe care sus-numitul putea să le facă împreună cu prietenul și susținătorul lui, Georgian Surdu. Cine este respectivul? Ei bine, este directorul general al RA-APPS. Ce păstorește dl. Surdu la Snagov? Proprietăți și terenuri clasa întâi, de te lingi pe degete, nu alta! Iar dacă “Drăjneanul” iese primar, să te ții vânzări și concesionări sub oblăduirea pri-măriei, de-ți burdușești buzunarele de nu mai poți umbla pe stradă. Până una, alta candidatul a pus mâna pe fostele ferme de la Vlăsia, unde crește animale cu acte în perfectă neregulă. Adică deloc, sau cum mai zic unii, pe blat.

Pavel al lui Drăjneanu are și un cumnat. Gabriel Oprea este numele lui și din electrician a devenit ditamai consilier județean. Se întâmpla prin 2008. Apoi a avut o ascensiune fulminantă. Acum el deține un hotel pe malul lacului Snagov, Dolce Vita. Acesta este construit pe un teren pe malul lacului Snagov concesionat de la primarul penal Apostol Mușat, care acum își face veacul pe la pușcărie. În prezent el pretinde că hotelul nu mai are activitate și refuză să plătească taxa de concesiune din acest motiv(?!). În schimb înaintează către primăria Snagov facturi de 400.000 RON, adică patru milioane pe stil vechi, contravaloarea a diferite mese festive organizate de primărie. Pe care aceasta le-a achitat cu mărinimie. Prin urmare hotelul nu funcționează decât pentru primărie? Așadar, ce bine i-ar prinde lui Oprea dacă cumnățelul ar ieși primar! Trai neneacă pe bugetul primăriei!

Drăjneanu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i ­miroase

Între timp Pavel Drăj­neanu își vede liniștit de treaba lui. El este poreclit ”regele pontoanelor”. Are o firmă care construiește pontoane pentru barosanii de pe lacul Snagov. Mai bine de 99% sunt opera Drăjneanului. Toate construite ”la negru”. Pentru aceasta folosește de zilieri, fără contracte de muncă, raportează încasări mai mici decât cele reale, și culmea culmilor, la „indicățiile” prețioase ale mamei sele, fostul președinte al CAP, a dezgropat conductele fostului sistem de irigație, pe care le-a folosit la construirea pontoanelor. Cel mai tare ponton, care a costat nu mai puțin de o sută de mii de euroi, i l-a făcut lui Verestoy Atilla. Construcția s-a dărâmat după câteva luni. Încă o dovadă că Radu Drăjneanu este un bun român…