Diplomat  cu căpșuni

Ingrediente

√ 5 iaurturi naturale de câte 150 gr fiecare 

√ 500 gr de frișcă lichidă

√ 10 biscuiţi dulci

√ 5 pliculeţe de gelatină simplă

√ o mână de căpșuni 

√ zahăr după gust.



Mod de preparare 

Bate foarte bine frișca atunci când e rece. Pune iaurturile într-un vas la foc foarte mic, apoi adaugă zahăr după gust și pliculeţele de gelatină. Amestecă în perma-nenţă până când zahărul și gelatina se topesc și obţii o compoziţie omogenă. Dar ai grijă să nu dea în clocot, ţine ingredientele pe foc doar până când se topesc. Ia compoziţie de pe foc și adaugă cinci linguri de frișcă. Amestecă și adaugă căpșuni tăiate în bucăţi, la dimensiunile și în forma dorite de tine. Ia o tavă de cozonac, pune în ea o folie transparentă și răstoarnă compoziţia. Pe deasupra tapează cu biscuiţi și introdu diplomatul la frigider până se întărește. Apoi răstoarnă-l pe un platou astfel încât, biscuiţii să rămână baza produsului și ornează cu frișcă și căpșuni. Poftă bună!