Artiștii îndrăgiți au întreținut atmosfera, grătarele au sfârâit, cuplurile longevive au fost premiate, copiii s-au jucat ore întregi, iar voia bună a fost la ordinea zilei

Pe 15 august, o zi extrem de importantă pentru creştinii ortodocşi care prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, Ciorogârla petrece de două ori, la această dată fiind marcată, în mod tradițional, și ziua comunei! Dar, din păcate, din 2019, din cauza pandemiei de COVID-19, petrecerea de ziua comunei nu s-a mai organizat. Așa că, este de la sine înțeleasă pofta cu care s-au regăsit locuitorii comunei, în 2023, pe izlazul din apropierea podului de peste râul Ciorogârla, zonă cunoscută drept ”la grătare”!

De la orele prânzului, marțea trecută, un furnicar de oameni cu poftă de dans, socializare, voie bună, primarul comunei Victor Niculae și consilieri locali au luat parte la o petrecere deosebită, unde toată lumea a fost binevenită!

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 666, ediția print

Artiștii îndrăgiți de publicul din Ciorogârla au urcat pe scena amenajată pe islazul comunal, iar impresarul Mihai Călin a făcut oficiile de prezentator și a îndemnat oamenii la joc. Alături de acesta, în public, printre locuitorii comunei s-a aflat permanent primarul Victor Niculae, care s-a asigurat cu atenție că totul merge perfect și nu există nemulțumiri. Petrecerea s-a desfășurat, ca de obicei, sub atenta supraveghere a jandarmilor și poliției locale, iar pompierii și cadrele medicale de pe salvare au vegheat cu vigilență ca evenimentul să se desfășoare în deplină siguranță.

Și, cum o petrecere la iarbă verde nu e pe ­deplin satisfăcătoare fără ceva bun de mâncat, grătarele au fost încinse, iar ”meniul” distracției a fost îmbelșugat cu mititei, fripturi, frigărui, porumb copt, fiert, pește, toate udate cu bere și sucuri reci. Copiii au avut la dispoziție un carusel, gonflabile gigantice, standuri cu jucării, înghețată, vată de zahăr sau baloane cu leduri. Pentru confortul celor prezenți, dat fiind ca ne aflăm în mijlocul verii, s-au amenajat umbrare și au fost aduse bănci pentru cei care au ostenit la dans.

Startul petrecerii a fost dat de Cristina Turcu Preda, în jurul orei 15.30, după care Constantin Enceanu chiar a scos lumea la joc. Încins bine, publicul a ținut hora și pe melodiile gorjencei Ileana Lăceanu, după care, câțiva copii din localitate, elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1, alături de prof. Carmen Bundă, au dorit să cânte și ei câteva melodii populare, la sărbătoarea comunei lor.

Talentata Rodica Tudor, câștigătoare a concursului XFactor, a schimbat registrul muzical și a cucerit publicul cu vocea ei unică și extrem de versatilă, acoperind mai multe genuri muzicale. După care, primarul Victor Neculae a pregătit un moment festiv dedicat cuplurilor din localitate, care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Din partea Consiliului Local, acestea au primit câte o diplomă și suma de 500 de lei, iar edilul le-a urat multă sănătate, ”încă 30 de ani fericiți înainte” și multă putere pentru a-și crește copiii și nepoții.

A urmat îndrăgita familie Călin – Mihai și Mariana, alături de nepoata Maria, iar Mirela Vaida a umplut scena de copii care au dorit să fie cât mai aproape de frumoasa artistă. Viorel Brandenburg, alias Brandy, a venit și el cu piese antrenante, iar finalul serii a aparținut lui Ionuț Galani și ritmurilor grecești.

Târziu, în noapte, petrecerea celor din Ciorogârla s-a încheiat fără incidente și cu promisiunea că, anul viitor, vor avea parte de o aniversare cel puțin la fel de antrenantă și plină de voie bună.