Prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, scăderea numărului victimelor ori a persoanelor decedate ca urmare a accidentelor rutiere au fost și sunt o prioritate pentru polițiștii rutieri din Ilfov.

Așadar, și în perioada 19-23 august a.c., în cadrul activităților desfășurate în teren, polițiștii rutieri ilfoveni au continuat să transmită conducătorilor auto informații despre ”Legea Anastasia”, care prevede că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, NU vor mai fi condamnați cu suspendare!

Legea aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea 286/2009 – Codul Penal,și introduce un nou aliniat: ”3. ind. 1 – nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză, a celor care sunt preocupați cu alte activități la volan, sau nu respectă alte prevederi legale la regimul rutier.