În ultimii ani, creşterea calităţii serviciilor prestate reprezintă, pentru SC RAJA SA, o certitudine confirmată prin fiecare picătură de apă furnizată consumatorilor. Eforturile societăţii de a oferi o apă de cea mai bună calitate abonaţilor, au dus la implementarea celor mai noi tehnologii în tratarea şi distribuţia apei potabile.

În premieră, la Buftea s-au desfăşurat în cursul nopţii de 4 iulie 2012 primele probe de curăţare a conductelor de apă potabilă prin intermediul aerului comprimat. Practic, pe un tronson de distribuţie s-a injectat aer comprimat în reţeaua de apă, astfel încât la nivelul acesteia să se creeze o turbulenţă ce angrenează în deplasare toate depunerile. Acestea sunt deversate la capătul opus injecţiei în sistemul de canalizare.  

Metoda folosită cu succes în Germania, Austria, Luxemburg, Slovenia şi Croaţia este o metodă 100% ecologică, de­oarece nu presupune folosirea substanţelor chi-mice, care ar putea afecta din punct de vedere calitativ apa.   

În funcţie de rezultatul probelor efectuate, această nouă tehnologie va fi aplicată în tot oraşul. 

Pentru aceasta va fi nevoie de montarea de căi de acces în rețeaua de canalizare, construită în sistem radial,  pentru implementarea noii tehnologii.

Întreaga operaţiune, precum şi implementarea tehnologiei Wassertechnik, se va face integral pe cheltuiala RAJA SA. (C.S.)