Este foarte adevărat că avem copii olimpici, copii cu care ne putem mândri, dar care, după terminarea studiilor pleacă din țară pentru că aici nu au niciun viitor. So-cietatea nu le poate oferi nimic…

La Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfășurată în oraşul Tata din Ungaria, care s-a încheiat pe 13 iulie, România a ocupat prima poziţie într-un clasa-ment neoficial alcătuit după distincţiile obţinute. Astfel, elevii români au câştigat patru medalii, dintre care două de aur și două de argint, aflăm dintr-un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (M.E.C.T.S.). 

Au fost prezenţi 45 de concurenţi din 12 ­ţări: Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Germania, Elveţia, Olanda, Bulgaria, Israel şi România. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror ­vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Așadar, medaliații cu aur sunt: Adrian Budău şi Vlad Alexandru Gavrilă, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliaţi și la ediţiile pre-cedente cu argint, respectiv bronz. De altfel, Adrian Budău s-a clasat pe primul loc în acest concurs, cu un total de 570 de puncte.

Potrivit M.E.C.T.S., Andrei Purice, elev la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti şi Şerban Stan Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au câştigat medalii de argint. Unor astfel de copii, nu putem decât să le urăm succes în continuare!