„În judeţul Ilfov există circa 850 poliţişti. Este un aparat poliţienesc subdimensionat faţă de nevoile reale ale judeţului, care este singurul din ţară unde s-a înregis-trat o creştere a populaţiei.”, ne-a spus șeful IPJ Ilfov, Emanuel Nica. „Deasemenea, parcul auto pe care îl avem în dotare este învechit şi face faţă cu greu nevoilor noastre. Ca mod de lucru, conducerea IPJ Ilfov s-a focalizat pe poliţia orăşenească, datorită apropierii de Capitală, ceea ce face ca judeţul Ilfov să nu poată fi comparat cu alte judeţe din acest punct de vedere. Multe unităţi industriale au fost relocate din Bucureşti în Ilfov, după cum au apărut şi o sumedenie de centre comerciale mari în judeţ. Ilfovul este unul dintre judeţele ţării cu cele mai mari grade de urbanizare, şi din acest motiv, dinspre poliţia orăşenească, activitatea noastră specifică „iradia-ză” spre mediul rural.” , a subliniat șeful IPJ Ilfov. „În ultimii ani, multe localităţi din imediata apropiere a Bucureştiului au avut o creştere explozivă a populaţiei. Spre exemplu Chiaj­na, cartierul Militari are 5.000 de locuitori, iar în Popeşti, un nou cartier de locuinţe a adus alte mii de locuitori.

Judeţul este intens tranzitat de toate tipurile de vehicule, ceea ce ar impune monitorizarea cu camere de supreveghere a şoselei de centură. Totuşi, accidentele ruti-ere grave au scăzut cu zece la sută în ultima pe­rioadă.”

„Avem intenţia de a moderniza patru sedii de poliţie orăşenească, care acum funcţionează în fostele clădiri ale posturilor de poliţie şi care au devenit total inadecvate noilor cerinţe.”, ne-a precizat Emanuel Nica.

Domnia sa ne-a mai informat că de la începutul anului, trei grupări din Ilfov, specializate în evaziune fiscală din zona importului de legume, fructe şi carne, care au comis prejudicii de milioane de euro, au fost trimise în judecată. 

Deasemenea, au fost destructurate mai multe bande care comiteau furturi din locuinţe sau din clădiri aflate în construcţie. Conform datelor statistice, în Ilfov infrac-ţionalitatea a scăzut cu 6,7 la sută în ultimele şase luni, comparativ cu anul trecut. 

Aceste rezultate îmbucurătoare sunt datorate şi bunei colaborări pe care o avem cu Consiliul Judeţean, cu Prefectura, Jandarmeria, Garda Financiară şi Finanţele lo-cale.