Au lăsat bisturiul ca să promoveze sportul pentru o viaţă mai sănătoasă 

Zeci de medici de la Institutul Fundeni din Capitală au renunţat, sâmbătă, timp de câteva ore la bisturiu şi au alergat în Parcul Herăstrău, în semn de solidaritate cu semenii lor, loviţi de boli grele şi cu cei ce-i îngrijesc acasă. În locul halatelor albe, au ales să îmbrace tricouri ce aveau inscripţionat mesajul “Iubeşte viaţa!”, iar papucii şi saboţii de spital i-au înlocuit cu adidaşi solizi, buni pentru o adevărată competiţie de maraton. În frunte cu managerul Spitalului, dr. Carmen Orban, specialiştii au în-curajat bolnavii şi nu numai, să practice sportul ca să trăiască sănătos.

În perioada 1-3 noiembrie, cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei au sărbătorit “Zilele Institutului Clinic Fundeni”, eveniment organizat împreună cu Societatea Română. Prilej tocmai bun să aducă în prim plan activitatea spitalului, bolnavii pentru care luptă să-i salveze din ghearele morţii şi promovarea mişcării ca sursă de sănătate. Sâmbătă, în cadrul Zilelor Institutului a avut loc Fundeni ­Challenge, o manifestare specială demarată în Parcul Herăstrău din Bucureşti, cu scopul de a descuraja sedentarismul, important factor ce pune în pericol viaţa omului modern.  Medicilor li s-au alăturat de această dată, sportivi de performanţă, cum ar fi, Otilia Bădescu, campioană europeană la tenis de masă, Laura Badea, campi­oană olimpică la flotă, Silvia Stroescu, campioană europeană la gimnastică artistică, dar şi autorităţile locale. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Dr. Carmen Orban, managerul Institutului Fundeni: “Mișcarea face ­corpul  mai puțin vulnerabil în fața bolilor”

La fel cum în spital activitatea se bazează pe munca în echipă, Fundeni Challenge a înseamnat interacțiune, dinamism și colaborare. Participanții au alergat în echipă pentru a duce ștafeta “Iubește viața!”, o încurajare a practicării sportului pentru sănătate și totodată un semn de solidaritate cu suferința persoanelor care se confruntă cu boli grave și sunt internate la Institutul Clinic Fundeni. “Activitatea fizică joacă un rol extrem de important în menținerea unui corp sănătos și puternic, făcându-l  mai puțin vulnerabil în fața afecțiunilor. Prin Fundeni Challenge am lansat o provocare pentru fiecare dintre noi – aceea de a integra mişcarea, sportul, drept parte integrantă a unui stil de viață sănătos. Sperăm ca manifestarea să devină o tradiție, iar mesajul “Iubește viața!” să ne reprezinte în fiecare zi!”, a spus  dr. Carmen Orban, manage-rului Institutului Clinic Fundeni, cu prilejul evenimentului. Dr. Orban a mai adăugat: “Zi de zi în cadrul Institutului Clinic Fundeni salvăm vieți. Din acest motiv, îi îndemn pe toţi să iubească viaţa. Iar aceasta este deviza sub care se desfășoară Zilele Institutului Clinic Fundeni 2012. Avem medici de renume, care muncesc zi și noapte și oricând este nevoie pentru a îmbunătăți viața pacienților. Prin intermediul acestui eveniment am avut ocazia să le mulţumim celor care se implică în activităţile de zi cu zi ale instituţiei, precum şi celor care sunt pregătiţi să abordeze problemele medicale sub aspectul cercetării fundamentale”.  

Specialiştii de la Fundeni îngrijesc cu profesio­nalism peste 100.000 de pacienţi internaţi, oferă mai mult de 300.000 de consultaţii şi realizează circa 6.000.000 de analize şi investigaţii pe an. Rezultatele excepţionale au la bază efortul constant al unor echipe de specialişti şi numeroase colaborări de succes cu alte spitale din ţară şi din străinătate.