Dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov

Te afli în România dar nu ai rezidenţă sau eşti membru al unei misiuni diplomatice în această ţară? Mergi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi ia-ţi adeve-rinţă de asigurat. În baza ei vei avea anumite servicii medicale gratuite, vei obţine trimiteri la spital în vederea efectuării unor analize la preţ redus, medicamente com-pensate sau gratuite etc. Dr. Aurelia Isărescu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov îţi prezintă prin intermediul ziarului Jurnalul de Ilfov, actele necesare pentru eliberarea adeverinţei de asigurat dacă:  

Ești străin și nu ai ­rezidenţă în România 

– Copie după prima pagină şi pagina cu ultima viză de intrare în România a Paşaportului; 

– Declarație de la notar care să ateste că în ultimii cinci ani nu a avut nici un document de identitate eliberat de autorităţile române pentru conferirea dreptului de rezidenţă în România.  

Ai statut de tolerat  

– Copie după certificatul de tolerat;  

– Aceeaşi declaraţie notarială prezentată anterior, document din care reiese că în ultimii cinci ani nu ai avut nici un act de identitate eliberat de autorităţile române pentru conferirea dreptului de rezidenţă în această ţară. 

Reţine! Adeverinţele se eliberează de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00. Dosarul incomplet va fi refuzat din start. CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popişteanu nr. 46 ori la telefon 021/224.19.82 sau 021/224.19.83. Cum ajungi cel mai uşor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la staţia bulevardul Expoziţiei apoi întoarce-te până la str. Aviator Popişteanu nr. 46. (Ionela C.)

Ești membru al ­misiunilor diplomatice acreditate în România 

-Copie după Cartea de Identitate care conferă statutul de diplomat.