TENIS. România (cu Marius Copil și Adrian Ungur la simplu, Florin Mergea și Horia Tecău (foto) la dublu – a încheiat disputa cu Danemarca, cu scorul general de 5-0, şi s-a cali­ficat în turul doi al Grupei I din Zona Euro-Africană a Cupei Davis, în care va întâlni Olanda, în perioada 5-7 aprilie, la Bucureşti sau Craiova. În cazul în care va învinge din nou, România va juca în toamnă în barajul pentru revenirea în Grupa Mondială.

RUGBY. Naţionala de rugby a României a învins, în deplasare, cu scorul de 19-13 (9-3), echipa Portugaliei, în primul meci al grupei 1A din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN). Punctele României au fost reuşite de Eugen Căpăţână – un eseu şi Florin Vlaicu – patru lovituri de pedeapsă, o transformare. În funcție de locul ocupat în clasamentul final, România poate obține calificarea directă (dacă ocu­pă locul 1 sau 2), sau prin baraj (locul 3) la Turneul Final al Campionatului Mondial din 2015 (Marea Britanie), competiție de la care nu a lipsit niciodată până acum.

BOX. Adrian Diaconu (foto), fost campion mondial WBC de box profesionist, s-a retras după accidentări repetate şi acum a ajuns să lucreze la o firmă de construcţii din Canada. Fostul campion mondial a luat o decizie incredibilă: a rămas la Montreal, în Canada, şi s-a apucat să lucreze la o firmă de construcţii pe un motostivuitor. „Nu mai puteam sta acasă. Ajunsesem chiar la un soi de depresie. Am acceptat acest job, deocamdată temporar. Nu mi-e ruşine să muncesc. Încarc şi descarc fel şi fel de obiecte. Sigur că nu câştig ca în box, dar nu mă gândesc să fac acest lucru toată viaţa”, a spus Diaconu.