Eșalonul secund bate la ușă

Nici CS Otopeni și nici ACS Buftea nu au avut un tur de campionat liniștit. Ambele echipe care reprezintă Ilfovul în eșalonul secund s-au chinuit din cauza lipsei banilor dar, acum, lucrurile par a fi rezolvate. Cel puțin în declarațiile celor implicați.

Mai puţin de o săptămână  desparte eșalonul secund de startul returului, pe 9 martie. În acest număr al ziarului nostru, iată câteva amănunte din tabăra celor de la CS Otopeni, care vor lua startul pe 9 martie, acasă, împotriva celor de la Dunărea Galați. Cum cei de la Buftea mai au la dispoziție o săptămână în plus de antrenamente – ei vor intra în competiție pe 16 martie, dat fiind faptul că în prima rundă a returului, din cauza abandonu-lui unor formații, nu au adversar, asupra lor ne vom opri în numărul următor al publicației noastre.

Surpriza Georgian Marcu

După un start fulminant în campionat, echipei din Otopeni i s-au „gripat” motoarele, iar punctele au început să vină destul de greu în clasament. S-a aflat, rapid, și motivul: jucătorii erau neplătiți de luni de zile.  

Acum, însă, cei din Otopeni spun că soarele a răsărit și pe strada lor, iar visul lui Viorel Ion – acela de a ataca promovarea – nu mai este chiar o utopie. “Consider că am avut un cantonament bun, am avut 7 meciuri în 10 zile şi cred că ne-am descurcat cum trebuie. Am jucat numai cu echipe din primele ligi”, spune antrenorul. “Sunt mulţumit de băieţi, au jucat foarte bine, au ajuns la un nou nivel şi sunt gata. Supriza cea mai mare este Marcu, mă aşteptam să îşi revină şi văd că nu m-am înşelat. Obiectivul echipei nu a fost promovarea chiar de la început. Numai un nebun ca mine putea să aibă obiectiv promovarea. Chiar le-am spus băieţilor: eu vreau promovarea, ştiu ce fac, nu suport mediocritatea. Sunt tare fericit că primarul a fost lângă noi. Se ştie că am avut mari probleme financiare, dar primarul a ştiut ce face. Am intrat pe un făgaş normal, avem salarii normale”, a încheiat Viorel Ion scurta „radiografie” a momentului actual al echipei.

CS Otopeni a susținut o mulțime de amicale în Turcia: 3-1 cu Hangzhou Greentown (goluri Marius Roman, Sorin Pană şi Pălimaru), 0-0 cu FC Aarau, 2-0 cu Slavia Mozyr (Georgian Marcu 2), 2-3 cu Austria Lustenau (Pârvu şi Ghiţă), 1-1 cu Daegu (Bucă), 2-0 cu LASK Linz (Pârvu, Păli-maru), 1-0 cu  FK Akzajyk Uralsk (Pârvu). 

În ceea ce privește lotul, portarul Mircea Oltean şi fundaşul Bogdan Dumitru au ajuns la un acord cu conducerea clubului, în timp ce goal-keeperul Dan Pânzaru a cerut o reziliere a contractului pe cale amiabilă urmând să evolueze la o echipă din Chişinău. La rândul lor, Paul Antoche şi Silviu Radu au fost direcţionaţi către FC Baloteşti unde vor evolua sub formă de împrumut. Noutăţile sunt Florin Sandu (Concordia Chiajna), Alexandru Popa (CS Tunari), Mihai Dufour (Inter Clinceni), Mihai Dobrescu (Ceahlăul) şi juniorul în vârstă de 16 ani, Marius Cocârlă.

Criza continuă la Chiajna

Semnele negative de la Concordia Chiajna, amintite și de noi într-un număr anterior al Jurnalului de Ilfov, se confirmă.  În prima etapă din acest an a Ligii I la fotbal, Concordia a reușit un 1-1 chinuit, la Chiajna, cu codașa din Severin. La finalul unui meci anost, elevii lui Ilie Stan au pierdut două puncte mari și, deși deocamdată sunt destul de departe de „zona minată” a clasamentului, nu ar strica să facă tot posibilul să revină la forma și rezultatele din retur. Altfel…