Deliciile din farfuria de Paște sunt destul de costisitoare. Pregătește-te să-ți faci cumpărăturile din timp, nu lăsa totul pe ultima sută de metri. 

În acest mod eviți co­zile interminabile de la ma­gazine, și totodată, eco­nomisești și ceva bă­nuți. Cât vei fi nevoit să scoți din buzunar pentru preparatele tradiționale de sărbători? 

10 lei, cel mai ieftin cozonac 

Cel mai ieftin carton de ouă ajunge la 10 lei. Dacă nu ai timp să te ocupi personal de pregătirea acestora acasă, în bucătăria proprie, le poți cumpăra gata vopsite, dar prețul lor crește considerabil. Deserturile sunt și ele destul de scumpe. Până și cel mai ieftin cozonac care, pe lângă ingredientele principale are în compoziție doar pudră de cacao, te costă în jur de 10 lei. Tradiționala pască depășește 15 lei, iar vinul 14 lei. De departe, cea mai costisitoare este carnea de miel. Un kilogram de carne poate ajunge să fie comercializat în marile magazine cu prețuri de peste 20 de lei. Chiar și organele de miel vor costa aproximativ 20 de lei.  (Ionela Chircu)

Prețuri orientative

1 carton de ouă 10 lei 

ouă roșii, 10 bucăți 17,29 lei 

vopsea de ouă 0,50 lei 

cozonac de la 9,99 lei bucata – la 15 lei  

pască 15,99 lei bucata 

carne de miel 20-22 de lei în magazine; 10-16 lei în viu 

organe de miel 19,69 de lei kilogramul 

vin de la 14 lei la 43,99 de lei 

iepurași de ciocolată de la 5,29 de lei, până la 14,99 de lei.