Fulgerul Bragadiru, Viitorul Brănești și CS Otopeni au fost „meteoriții” Ilfovului, în ultimii ani, în prima divizie la fotbal. Din păcate, celor trei li se alătură Concordia Chiajna care, după etapa a 33-a (înfrângere acasă, 0-1, cu Pandurii, coroborată cu victoriile Ceahlăului și Viitorului) nu mai are nici o șansă de supraviețuire.

Din echipa-minune a anului trecut (Chiajna chiar a avut o prestație extrem de apreciată în 2012!), Concordia a ajuns o epavă. O formație care nu a câștigat nici un meci în 2013 și care a jucat din ce în ce mai slab. Motivele sunt multiple și nu le vom analiza acum, ci la finalul sezonului, atunci când nu vom mai scrie sub presiunea competiției.

Cert este că Ilfovul va rămâne din nou fără echipă în prima ligă. Dacă FRF nu se va „suci” și nu va schimba regulamentul (vedeți în casetă despre ce este vorba), Concordia va juca sezonul viitor în liga secundă. Cu sau fără Ilie Stan la timonă, cu sau fără micile vedete locale ale momentului, Chiajna ve reveni la matineu. Este însă momentul ca cei din Chiajna să nu urmeze „exemplul” nedorit al celor (mai ales) din Bragadiru și Brănești – pentru care retrogradarea a fost un șoc ce a dus la desființarea echipelor, în timp ce CS Otopeni dă acum semne de viață – și să se replieze rapid pentru a forța revenirea. Cu actualul lot de jucători și cu un alt antrenor – nu contestăm valoarea lui Ilie Stan, dar e aproape imposibil ca spirala înfrângerilor sale să mai fie oprită – Concordia ar defila prin seria I a ligii secunde și, anticipăm deja, ar reveni fără probleme în prima ligă. E nevoie, însă, ca cei din Chiajna să continue să sprijine echipa, căci fără bani, fără sprijin local, performanța este imposibilă. Concordia își încheie prestația în Liga I cu un meci la Bistrița. În alte condiții, ar fi putut fi meciul salvării. Acum, însă, nu este decât un joc între două echipe retrogradate, care se gândesc la ziua de mâine, căci cea de azi e deja încheiată.

Concordia ar putea rămâne în prima ligă în cazul în care FRF ar decide ca numărul echipelor din Liga I să fie în continuare de 18. Astfel, cele trei cluburi care nu au primit licență (U Cluj, Rapid și CS Tr Severin) ar urma să fie înlocuite de echipele de pe locurile 15 și 16 (cei din Severin sunt pe ambele liste, și retrogradați, și fără licență), ceea ce ar însemna ca CSMS Iași și Concordia să joace și în sezonul viitor pe prima scenă. Retrogradatele ar fi Rapid, U Cluj, CS Severin și Gloria Bistrița.