Platforma Europeană de Dezvoltare a lansat

Vești bune pentru pacienții care sunt diagnosticați cu afecțiuni necruțătoare! Pe viitor, suferinzii de cancer, leucemie și multe alte boli severe, ar putea avea o șansă reală la viață.

Platforma Europeană de Dezvoltare a lansat Medicina Personalizată în România. Asta îneamnă că fiecare pacient va beneficia de o terapie individuală, excluzând efectele adverse care apar în mod obișnuit la administrarea tratamentului de grup aplicat în momentul de față.

Medicina personalizată va permite urmărirea originilor unei boli până la cauzele ei moleculare oferind informații spectaculoase asupra factorilor care provoacă afecțiunea res­pectivă. Programul „Ale­­ge Medicina Personalizată“ lansat recent se va derula pe parcursul întregului an și vizează egalitatea de șanse pentru bolnavii din România. Mai exact, fiecare pacient va beneficia de un anumit tratament personalizat cu doze specifice de administrare în funcție de nevoile particulare ale organismului. Prin intermediul testelor moleculare se poate stabili din timp riscul de a dezvolta o boală severă. „Pacienții din România salută initiațiva Platformei Europene de Dezvoltare! Ne alăturăm acestui demers pentru că noi credem că este nevoie ca societatea civilă să ia atitudine. Unindu-ne for­țele putem determina factorii de decizie să ia măsurile care se cuvin de drept pacienților români, astfel încât aceștia să aibă șansa la viață“, susține Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România.     

„Lansăm acest program din trei motive, toate la fel de importante. În primul rând, am decis să derulăm acest program pentru că medicina personalizată este cea mai modernă și inovatoa­re modalitate de tratament pentru o serie de boli necruțătoare. În al doilea rând, ne dorim ca românii, care suferă de afecțiuni pe care medicina curentă nu reușește să le trateze cu o rată de succes semnificativă, să știe că mai au o șansă oferită de cele mai noi cercetări în domeniul medical. În al treilea rând, dar nu cel din urmă, am lansat programul “Alege medicina personalizată!” deoarece în România o serie de tratamente personalizate nu se află pe lista medicamentelor și serviciilor gratuite sau compensate și puțini bolnavi au acces la ele. Ca urmare, concetățenii mei, membri ai Uniunii Europene, nu pot beneficia de tratamentele noi apărute în ultimii cinci ani, deci în final, nu exagerez dacă spun că nu au aceeași șansă la viață ca ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene“, a spus Nela Păvăloiu, președintele Platformei Europene de Dezvoltare, într-o conferință de presă organizată cu prilejul lansării programului.

Boli care pot fi tratate cu ­succes

 

  •  cancerul de sân 
  •  cancerul de col uterin
  •  cancerul bronho-pulmonar 
  •  cancerul de piele 
  •  limfom non-Hodgkin 
  •  diverse tipuri de leucemie 
  •  bronhopneumonie 
  •  bronhopneumopatie obstructivă cronică 
  •  sinuzită

 


Petiție online

Odată cu programul, a fost lansată și o petiție care cere introducerea tratamentelor personalizate pe lista de compensate și gratuite. Aceasta este disponibilă publicului larg pe site-ul www.alegemedicinapersonalizata.ro împreună cu toate informațiile necesare privind noua abordare terapeutică, inclusiv soluții de tratament.


Dr. Marius Geantă, președintele Alianței Pacienților Cronici din România Cezar Irimia, președintele Platformei Europene de Dezvoltare  Nela Păvăloiu, consilierul guvernamental Vasile Cepoi și Călin Diaconu