Baschet. Echipa de baschet masculin CSU Ploiești a câștigat, pe teren propriu, cel de-al 9-lea titlu naţional din palmares, după ce a învins formaţia BC Mureș, scor 83-76 (39-40), în meciul șase al finalei Ligii Naţionale, din șapte programate. Scorul general al finalei a fost 4-2 pentru CSU Ploiești, prahovenii câștigând anterior cu 83-79, 83-78, 89-79, în timp ce ardelenii s-au impus în două meciuri, cu 91-81 și 90-63.

Lupte. Delegaţia României a câștigat o medalie de aur la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă ce au avut loc în Maroc la Jadida, prin juniorul Vlad Caraș la categoria 80 de kilograme. La seniori, tot la categoria de 80 de kilograme, Ionel Pușcașu a pierdut finala pentru medalia de bronz, încheind concursul pe locul cinci. Sportivii români, care fac parte și din lotul național de lupte, au fost antrenaţi de multiplul medaliat olimpic și mondial, Alexandru Constantin. Concursurile de lupte pe nisip se desfășoară după aceleași reguli ca luptele pe saltea.

Canotaj. Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câștigat medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla, aceasta fiind a șaptea performanţă consecutivă pentru sportivele tricolore la nivel continental. Pe podium au mai urcat Germania și Rusia. România a mai cucerit o medalie de aur la Sevilla, prin echipajul feminin de dublu rame (Cristina Grigoraș și Andreea Boghian).