Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Codrii Vlăsiei” a organizat, în data de 11 iunie, etapa județeană a concursului profesional la care au participat membrii serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Competiția s-a desfășurat în cadrul Centrului de Pregătire al Pompierilor ,,General de brigadă ing. Corneliu Stoicheci”.

„Astfel  de concursuri au ca obiective dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare în intervențiile din situațiile de urgență. În acest mod, se poate face o evaluare a nivelului de pregătire  și a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private în astfel de situații. Totodată, astfel de întreceri reprezintă o modalitate prin care se poate realiza popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, cu această ocazie se ajunge și la dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private și instituția noastră”, ne-a declarat locotenent-colonelul Irinel Precup, comandantul adjunct al ISU „Codrii Vlăsiei”. 

La această etapă au participat 14 echipe de la S.C. MRC Incon ­Trade S.R.L, S.C. Geo Sting S.R.L, S.C. Vector 7 Prest Protect S.R.L, Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” Otopeni, Studio­urile Media Pro Buftea, Compania de Stingeri şi Intervenţii, S.C. Industrial Park Sabaru S.R.L., S.C. Henkel Romania S.R.L., S.C. Transalkim Internationale ­Speedition Comi­sionar Vamal S.R.L., Ad­ministrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme de Stat – U.T. 350, S.C. Romprest Security S.R.L., S.C. Den Braven Romania S.R.L., S.V.S.U. al oraşului Voluntari și S.V.S.U. al comunei Vidra. Concursul s-a desfășurat în cadrul a trei probe: ,,Pistă cu obsta­cole pe 100m”, „Ştafeta 4×100 m” și ,,Dispozitivul de Intervenţie”. Pentru concurenții din cadrul serviciilor private pentru situaţii de urgenţă clasamentul a fost următorul: Locul I – SC MRC INCON TRADE SRL, locul II – SC GEO STING SRL TÂRGOVIŞTE, locul III – SC VECTOR 7 PREST PROTECT SRL.

Dintre cele două servicii voluntare de urgență, SVSU Voluntari s-a clasat pe locul I, urmat de SVSU Vidra. Am remarcat seriozitatea și buna pregătire a participanților la acest concurs. Concurenții au avut ocazia să se întâlnească cu situații apropiate de cele reale și să-și testeze deprinderile și cunoștințele. Eu le urez succes, în continua­re și le doresc să ajungă la cel mai înalt grad de perfecționare”, ne-a spus, la final, Irinel Precup.