Gică Hagi vrea să mute Viitorul

După Bragadiru, Brănești, Otopeni și Chiajna, se pare că următorul oraș ilfovean cu echipă pe harta primei ligi la fotbal va fi Voluntariul. Aici ar putea să se mute, de la toamnă, Viitorul lui Gică Hagi.

De câteva luni încoace, Hagi tot trage semnale de alarmă, în special spre edilii constănțeni, pentru a „adopta” Viitorul său. Mai mult, Regele fotbalului românesc a apelat chiar și la Mircea Sandu, președintele FRF, pentru un sfat și o vorbă bună. De altfel, Mircea Sandu a fost cel care a dezvăluit că Hagi e decis să mute echipa în alt oraș dacă nu va fi ajutat. “Hagi a venit la Federaţie cu Gică Popescu, am discutat cu el și mi-a spus că a vorbit cu cei de la Consiliul Judeţean ca Viitorul să devină echipa judeţului Constanţa și să primească sprijin. În situaţia în care răspunsul nu va fi favorabil, mi-a spus așa: „Nu mai pot! O să mut echipa în alt oraș. Undeva unde să primesc sprijin”.

Din câte se pare, răspunsul a fost „Nu”, iar atunci Hagi s-a reorientat. Conform mai multor surse, edilul din Voluntari, Florin Pandele, i-a făcut lui Hagi o propunere de nerefuzat, iar Regele este tentat să o accepte. La Voluntari ar urma să se mute numai echipa de prima ligă, în timp ce Academia Gheorghe Hagi va continua să existe și să se dezvolte la Constanța, unde patronul clubului a făcut investiții majore. 

Informații despre această mutare a dat și profesorul Mircea Rădulescu, în cadrul unei emisiuni de la Sport Total FM, cel care conduce Academia de fotbal din Voluntari confirmând discuțiile cu Hagi. “Gică Hagi a avut câteva runde de discuții cu primarul Pandele. El nu mai vrea ca echipa lui să nu aibă un spate. Nu se mai poate ca echipa să stea legată de un singur om. Pentru că la Constanța lucrurile sunt mai vitrege pentru el, vrea să meargă undeva. Una din variante este și Voluntariul. S-ar putea face o convenție între cele două părți. El să joace pe un alt stadion. Putem să vedem Viitorul la Voluntari, într-un an de zile. Există un proiect care se pare că va intra în lucru, cu un stadion cu tribune, nocturnă și acest lucru este posibil într-un an. Gică Hagi nu ar spune nu să joace la Voluntari, iar echipa să se numeasca Viitorul Voluntari“, a precizat Rădulescu.

La Voluntari se fac planuri

FC Voluntari s-a salvat de la retrogradarea în Liga a IV în urma sancțiunilor dure luate de FRF împotriva unor echipe care nu au respectat regulamentele. Astfel, după ce echipele CS Ștefănești, CS Afumaţi, CS Vișina Nouă, Viitorul Domnești și CS Tunari au fost sancţionate cu câte 9 puncte, în urma hotărârii Comisiei de Disciplină, FC Voluntari a ajuns pe poziția a 7-a, păstrându-și locul în Liga a III-a. “Faptul că FRF a aplicat regulamentul nu este o noutate, este o procedură normală pentru a menține o disciplină la toate nivelurile. Știam de mai mult timp de această situație. Echipa a jucat foarte bine în retur. Mulți ne-au întrebat cum stăm pe așa loc cu așa echipă. Rezultatele slabe din tur sunt rezultate pe care le meritam. În retur s-a luat o decizie înțeleaptă, fiind lăsați să plece 10 jucători și aduși alți 10, iar acest lucru s-a văzut. Mai mult, prin această clarificare se continuă proiectul fotbalistic de la Voluntari și acum se poate vorbi de un program de vară, de fixarea unor obiective pentru sezonul următor. Acest lucru dă viață și academiei de care mă ocup, pentru că și copiii au un scop”, a declarat Rădulescu la Sport Arena.