Preţurile tichetelor “Rabla 2013” au scăzut, în unele cazuri, chiar şi la mai puţin de 2.000 de lei, la vânzarea acestora între persoane fizice, potrivit dealerilor auto şi site-urilor pentru anunţuri, în condiţiile în care, în urmă cu o lună, preţul acestora era chiar şi de peste 4.000 de lei. Valoarea nominală a tichetului a fost majorată în acest an, crescând de la 3.800 de lei în 2012, la 6.500 de lei în 2013, echivalentul a 1.500 de euro. Spre deosebire de programele de casare din 2010, 2011 şi 2012, în acest an, la achiziţia unui autoturism nou se poate utiliza un singur tichet şi nu trei.

La Ministerul Mediului se discută posibilitatea ca programul de înnoire a parcului auto să nu mai fie derulat anul viitor, fiindcă pare să fie ineficient pentru toată lumea, conform opiniei ministrului Rovana Plumb.

“Se va lua în discuţie stoparea programului Rabla, de la anul. Din punctul meu de vedere, sunt decisă să nu se mai deruleze”, a spus Rovana Plumb, pentru HotNews. “Hotărârea mea, ca ministru, este că acest program nu este eficient nici pentru mediu, nici pentru parcul auto, nici pentru cetăţean”.