Senatorul liberal Puiu Haşotti susţine că nu este posibilă o înţelegere între PNL şi PDL cel puţin patru-cinci ani de acum înainte, catalogând drept „o poveste“ afirmaţiile referitoare la o posibilă unitate a dreptei politice româneşti.

„Aceste declaraţii mă amuză. O înţelegere între PNL şi PDL, plus aşchiile care au sărit din PDL, o colaborare eu nu o văd posibilă cel puţin patru-cinci ani de aici încolo. După ce timp de şapte-opt ani ne-am aruncat de o parte şi de alta cele mai teribile acuze, nu cred că poate fi o colaborare. După ce s-a încercat disoluţia Partidului Naţional Liberal în 2006-2007 şi foarte mulţi foşti colegi ai noştri sunt acum la PDL, nu cred că mai poate fi vorba de o înţelegere“, a declarat Hașotti. Cât priveşte o posibilă unitate a dreptei, dar fără liderul liberalilor, Crin Antonescu, Puiu Haşotti a spus că acest lucru este „o poveste“. „Păi şi eu vreau o unitate a dreptei, dar fără Blaga, fără Boc, fără Videanu, fără Udrea, fără Mihai-Răzvan Ungureanu şi cei doi deputaţi ai săi, care toţi trei nu umplu un taxi, fără domnul avocat de la pretinsul PNŢCD. (…) Haideţi să fim oameni serioşi! Aşa-numita unitate a dreptei este o poveste, pe care ei, din când în când, o scot în dezbaterea publică, aceasta fiind o dovadă a lipsei unui proiect politic al PDL şi al celor care gravitează în jurul lui”, a adăugat liberalul. 

Senatorul consideră că ar putea avea loc o discuţie între PDL şi PNL peste patru-cinci ani, când către democrat-liberali nu va mai exista „un impuls de la Cotroceni“. „În momentul în care domnul Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, în momentul în care nu va fi un impuls care vine de la Cotroceni către această zonă, în momentul în care Elena Udrea va căpăta importanţa politică pe care o are de fapt, în momentul în care Emil Boc nu va face, ca să folosesc o parafrază, propuneri trăsnite, atunci se poate discuta, peste patru, peste cinci ani. Se poate discuta, n-am spus că va fi o colaborare. Ne putem aşeza să discutăm”, a conchis Haşotti.