Îl cheamă Alin Popoviciu și este derutat PDL. Scuzați, deputat. Ca să nu rămână și anul acesta repetent la inițiative parlamentare, domnul Alin a privit adânc în puțul gândirii și a descoperit acolo o idee demnă de un vajnic ales al nației. Lui Alin i-a venit ideea într-o seară în timp ce discuta cu alți colegi parlamentari, despre ce credeți? Despre vreo lege care să scoată România din criza în care se zbate? Ți-ai găsit! Discuția (fierbinte, bănuiesc) viza identificarea celei mai frumoase femei din forul legislativ. O preocupare pe măsura marilor bărbați de stat din cele două Camere! Astfel că s-a hotărât să organizeze un concurs de miss în Parlament, pentru că nu mai rămăsese de organizat nimic altceva în România. 

Țara merge ca pe roate, iar Popoviciu se zgâiește după fuste. Mai mult, zice omul, în ziare și la televiziuni există o dispută permanentă cu privire la cine este cea mai sexy femeie din Parlament. Așadar, cine ar fi cel mai îndrituit să clarifice această situație, care nu lasă să doarmă o națiune întreagă? Bineînțeles că forul cel mai competent în această privință, cine altul, decât atotștiutorul și atotlegiuitorul Parlament. Prin urmare, iată cum s-a gândit Alin să se desfășoare concursul. Pe categorii. Și anume, secțiunea „cea mai frumoasă”, „cea mai bine îmbrăcată”, „ cea mai populară” și „cea mai activă” (sper că nu în pat!). Deputatul promite că nu vor avea loc defilări în costume de baie și rochii de seară, ci se vor împărți chestionare care vor cuprinde câteva întrebări. Ptiu drace, ce-am ratat! S-o văd pe Nuți Udrea în chiloți de baie! Popoviciu declară, bineînțeles că el ar vota doamnele din PDL, pentru că partidul din care face parte stă cel mai bine la acest capitol. El chiar supralicitează și este convins că PDL-ul ar putea obține două dintre aceste trofee. Și ghiciți pe cine mizează! Pe două bunăciuni, Nuți Udrea și Roberta Anastase.

În aceste condiții, eu i-aș propune deputatului pedelist să organizeze și alte concursuri, gen „Vocea Parlamentului”, „Parlamentarii au talent”, sau „Cireașa de pe lege”. Nu de alta, dar pentru că tot au rezolvat toate problemele, drăguții de aleși ai nației merită și ei câteva momente de destindere.

Lăsând gluma la o parte, astfel de specimene ajung să mă îngrozească. Pe mâinile cui a ajuns soarta României? Oare nu mai există niciun om politic pe măsura unor înaintași precum Brătienii sau, mai recent, Corneliu Coposu? Mai avem vreo șansă să ieșim la lumină? Eu, unul, sunt din ce în ce mai sceptic.