Elitele chirurgiei și medicinii de urgență din România se reunesc la cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență. Evenimentul va avea loc între 12 și 15 septembrie, la Poiana Brașov, Jurnalul de Ilfov fiind partener media.

“Salvăm vieți muncind împreună. Fiecare secundă contează” 

Societatea de Salvare București și Asociația Serviciilor de Ambulanță din România organizează în perioada 12 – 15 septembrie, la Poiana Brașov o nouă ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență. La ediția din acest an, desfășurată sub sloganul “Salvăm vieți muncind împreună. Fiecare secundă contează”, vor participa personalități prestigioase din lumea medicală. Secretarul de stat, șef de lucrări, dr. Raed Arafat,  acad. prof. dr. Ionel Sinescu-rectorul UMF Carol Davila, prof. Dr. Benone Duțescu, fost președinte al Societății Române de Istorie a Medicinei, dr. Sergiu Stoica, coordonatorul Departamentului de Neurochirurgie de la Spitalul “M.S. Curie” și prof. dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurguie Generală a Spitalului de Urgență Floreasca sunt doar câteva nume mari ale medicinii românești care își vor prezenta lucrările și vor susține sesiuni demonstrative în cadrul evenimentului. Sunt așteptați medici specialiști și primari, medici rezidenți și voluntari, asistenți medicali, ambulanțieri, pompieri, salvatori sau orice  doritor să participe la conferință. 

Cu acest prilej, se va desfășura și “Concursul Echipajelor de pe Ambulanță” la care vor participa echipaje de pe ambulanță din toată țara.