Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat vineri, 27 septembrie 2013, la sediul Colegiului Economic Viilor, “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. În vederea participării la Bursă au fost contactaţi 300 de angajatori, din care s-au prezentat 31, aceştia oferind un număr de 210 locuri de muncă pentru absolvenţi.

Participanţii au fost în număr mare și, încă de la primele ore ale zilei, s-au așezat la coada formată în fața colegiului. Au venit, până la închiderea Bursei, peste 300 de persoane, și aproape un sfert au fost selectate în vederea încadrării. Cele mai multe locuri de muncă au vizat persoanele cu studii medii şi muncitorii calificaţi. Numărul total de locuri de muncă vacante, destinate tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a avut următoarea structură: 45 de posturi pentru studii superioare, 168 de posturi pentru studii medii, 68 pentru muncitori calificaţi si 77 pentru muncitori necalificaţi. În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a amenajat și un atelier pentru tehnici de căutare loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intentie, prezentarea la un interviu), la acesta participând circa 80 de persoane.

“Avantajul acestui eveniment îl constituie sprijinirea persoanelor neocupate, aflate în căutarea unui loc de muncă, dar, pe de altă parte, și sprijinirea angajaților în vederea ocupării locurilor de muncă vacante. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o măsură activă de combatere a șomajului, de echilibrare a balanței între cerere și ofertă, favorizînd un contact direct între angajator și persoana aflată în căutarea unui job”, ne-a declarat Georgiana Florența Țigănașu, director executiv AJOFM Ilfov. 

EURES pentru slujbe europene!

Prin intermediul consilierului EURES, doritorii au putut afla detalii despre locurile de muncă din UE, dar și despre condiţiile de muncă din străinătate. EURES reprezintă rețeaua serviciilor publice de ocupare europene, serviciile de consiliere și mediere fiind gratuite. Persoanele interesate de găsirea unui loc de muncă în UE și Spațiul Economic European (SEE) inclusiv Elveția – pot accesa website-ul official www.anofm.ro/eures unde sunt afișate locurile de muncă vacante, dar și datele de contact ale consilierului rețelei responsabil de oferta respectivă și datele de contact ale angajatorului.

Rata șomajului la nivelul județului Ilfov, în luna august, a fost de 1,72%, numărul total de șomeri înregistrați fiind de 3.131, din care 1.557 femei.