Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, consideră că ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să inițieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pentru că a încălcat Constituția, influențând Justiția din România. 

„Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituția, încercând să influențeze direct Justiția din România. El a declarat public că a avut o discuție telefonică cu procurorul Tiberiu Nițu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: ‚(…) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă… a avut comandamente politice, l-am rugat și pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT. Eu l-am sunat să-i spun: Nu e bine, domnule procuror general!’’, a arătat Voiculescu, într-o declarație de presă. 

Potrivit acestuia, „abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituție, care consacră separația puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă”. 

„În aceste condiții grave, în care Băsescu însuși își admite intervențiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să inițieze o nouă procedură de suspendare a președintelui pentru încălcarea gravă a Constituției”, a subliniat Dan Voiculescu.