În ­octombrie, ­controlul e gratuit

Specialiștii din  întreaga lume au dedicat luna octombrie luptei împotriva cancerului la sân. Și medicii români s-au alăturat programului internațional de conștientizare, prevenire și depistare a maladiei sânilor. Cu acest prilej, pe tot parcursul lunii, doamnele și domnișoarele din Ilfov și București au posibilitatea să-și facă investigațiile necesare prevenției și depistării precoce a maladiei, cu bani puțini sau chiar, fără să plătească.  

Specialiștii Hilmi Medi­al Center au dat startul oficial evenimentelor din cadrul Campaniei de Conștientizare a Cancerului la Sân, marți, 15 octombrie. În deschiderea pro­gramului, dr. Irina Baicu, specialist în medicină generală le-a explicat tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente în sală importanța efectuării controlului periodic al sânilor și modul cum se realizează acesta, acasă. De asemenea, psihoterapeutul Ema Dobre, a vorbit despre importanța sprijinului emoțional de care femeile trebuie să beneficieze în cazul în care se confruntă cu o problemă gravă de sănătate, cum ar fi, cancerul la sân. 

Seminarii informative în școli, licee și universități  

Campania vizează informarea femeilor din România cu privire la importanța efectuării unui control medical de rutină anual, cu scopul  prevenirii și depistării precoce a maladiei. Concret, până la finele lunii octombrie, toate femeile vor beneficia de un pachet de servicii medicale ce include controlul sânilor, gratuit și o reducere de 50% la ecografia mamară și la mamografie. “Până la sfârșitul lunii vor exista seminarii informative în cadrul școlilor, liceelor și universităților din București. La aceste seminarii participă un specialist al clinicii care va răspunde elevelor și studentelor la întrebările cu privire la această boală cruntă. În fiecare zi de joi între orele 18:00 și 19:00, tot la centrul medical, vor fi organizate grupuri de suport conduse de un psiho-teraperut”, explică dr. Khaled Hilmi, managerul clinicii.