Membrii Comisiei comune pentru Integrare Europeană (CCIE) dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României au discutat, la Chişinău, şi despre un proiect de instalare a 13 hidrocentrale pe râul Prut, proiect care ar costa peste un miliard de euro.

Proiectul a fost propus de Florin Constantinescu, vicepreşedinte al Senatului României şi co-preşedinte al CCIE, care a declarat presei că este vorba de un proiect elaborat încă de dinainte în 1989 de un institut de proiectări de la Bucureşti şi care prevede construirea a 13 hidrocentrale. 

Potrivit vicepreşedin­telui Senatului, costul pro­iectului ar fi de peste un miliard de euro, dar, dacă se va dori şi amenajarea Prutului pentru a-l face navigabil, costurile ar ajunge la aproape două miliarde. El consideră că acest proiect ar putea fi finanţat în baza unui parteneriat public-privat sau din fonduri europene.

În prezent, România şi Republica Moldova construiesc un gazoduct pe sub Prut, în regiunea oraşelor Iaşi şi Ungheni, care va permite alimentarea cu gaz a ţării vecine.