Inițiativă legislativă PNL

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, și deputatul Virgil Guran au prezentat miercuri o inițiativă legislativă, care are girul conducerii liberalilor, privind transferul de imobile aflate în paragină, către autoritățile locale.

„Acest proiect de lege se referă la imobilele — clădiri, terenuri — care aparțin diferitelor ministere, sunt în anumite localități, sunt în paragină și, la cererea consiliilor locale, sau a consiliilor județene, nu au reușit să treacă de atâția ani pentru a fi folosite de comunitate. De foarte multe ori s-a făcut cerere pentru acest lucru și ne referim la unități militare dezafectate, la tabere de vacanță, la cămine școlare, chiar la anumite institute care sunt în paragină, la terenuri, GAZ-uri ale MAI. Comunitățile locale nu se mai pot dezvolta pentru că nu mai au terenuri sau, de multe ori, comunitățile locale folosesc bani pentru a construi diferite cămine pentru probleme sociale și în acea localitate stau cămine ale unităților militare degeaba, sunt în paragină. (…) Noi tot punem vina pe Guvern, miniștrii habar n-au că se fac asemenea cereri, cei din eșalonul doi-trei, directori, directorași din ministere se opun și acele imobile au ajuns de multe ori pe mâna unora care nu le-au folosit în interesul comunității”, a spus Guran, într-o conferință de presă. 

El a explicat că prin această lege se stabilește modalitatea de transferare a unui imobil în proprietatea autorităților locale și intabularea, termenii în care se poate realiza acest transfer, posibilitatea ministerelor de a se opune transferării numai în situația în care vin cu un plan viabil pentru reabilitare.  El a menționat că legea prevede că anumite terenuri și imobile pot trece în proprietate particulară, dar în anumite condiții. 

Deputatul Virgil Guran a arătat că proiectul, inițiat împreună cu Teodor Nicolescu și Mugurel Cozmanciuc, este semnat de aproximativ 150 de parlamentari de la toate partidele din Parlament.