Rabla se extinde

Programul Rabla se extinde. În perioada imediat următoare, Administrația Fondului de Mediu (AFM) va distribui încă 3.000 de tichete persoanelor fizice care doresc să-și înlocuiască mașinile mai vechi de zece ani, cu unele noi, mai puțin poluante.

Potrivit AFM, tichetele valorice vor fi repartizate în funcție de numărul mașinilor care trebuie schimbate, stabilit de rezultatele statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor. Așadar, dacă ești proprietarul unui autovehicul uzat și vrei să obții tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia trebuie să te înscrii la un colector validat și să obții certificatele de distrugere și de radiere. Tichetul îl vei primi în cel mult zece zile.

Tichetele se depun la dealeri sau producători 

În cazul în care, deții un asemenea tichet valoric și vrei să-ți iei un autoturism nou, îl poți depune la producătorul/dealer-ul auto acceptat în program. Dar nu mai târziu de 20 decembrie. Atenție! Nota de înscriere pentru cumpărarea unei mașini noi de la un producător sau un dealer validat este valabilă numai până la data de 23 decembrie. Pentru achiziționarea unui autovehicul nou, anul acesta, se folosește un singur tichet, în valoare de 6.500 de lei. Accesând site-ul www.afm.ro vei găsi lista colectorilor validați precum și pe cea a dealerilor și producătorilor autorizați să participe la ediția din acest an a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național.