Președintele Consiliului Județean Constanța a fost ridicat, joi, de procurori și dus la audieri la DNA. El a refuzat , inițial, să urce în mașina procurorilor.

În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună, el reclamând că se face un abuz, întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia. Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Nicuşor Constantinescu, a declarat, la ieşirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, de parcă ar fi fost „un animal”. El i-a acuzat pe procurorii DNA de abuz şi poliţie politică, spunând că este „jignitor“ ce s-a întâmplat. Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. El a câştigat alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD. Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.   

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, arată DNA, a rezultat că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.