Ai rămas fără serviciu și nici nu mai reușești să-ți găsești un post în domeniul în care ai activat până acum? Schimbă-ți meseria! Statul te ajută să te recalifici fără să scoți un leu din buzunar! În ce domenii te poți specializa și ce trebuie să faci? 

Anul 2014 a început oarecum promițător pentru românii fără serviciu. Până și cei ale căror profesii sunt pe cale de dispariție își pot găsi locul de muncă potrivit. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza, în luna februarie, 152 de programe de formare profesională. Așadar, dacă te numeri printre ghinioniștii care nu mai au un job și bat din ușă-n ușă în căutarea unui post, fără sorți de izbândă, nu dispera! Statul îți acordă șansa de a învăța una dintre meseriile cerute de agenții economici la momentul ac­tual. Nu mai sta pe gânduri! Fii unul dintre cei 3.111 ro­mâni care vor fi școliți gratuit în această perioadă a anului!  

Ilfovul pregătește inspectori resurse umane și lucrători comerciali 

În județul Ilfov vor fi organizate două cursuri, fiecare având câte 14 locuri disponibile. Unul, va fi accesibil celor care doresc să devină lucrători comerciali. La al doilea curs te poți înscrie doar dacă vrei să ajungi inspector resurse umane. Pe tot par­cursul lunii, în București vor fi demarate șapte cursuri. Nu mai puțin de 182 de oameni fără serviciu vor învăța o meserie “nouă”. Astfel, 14 vor fi instruiți să devină dulgheri-tâmplari-parchetari, alți 28 administratori imobile și încă 28 comercianți vânzători produse nealimentare. De asemenea, 28 de persoane vor fi pregătite în domeniul tâmplărie universală, 28 în lăcătușerie-construcții metalice, 28 în mecanică auto și alți 28 în electrică – electronist auto. La nivel național, cele mai multe cursuri vor fi organizate pentru lucrător în comerț, domeniu în care vor exista 280 de cursanți, bucătar 205 cursanți, ospătar 202 cursanți, inspector resurse umane 121 de cursanți, lucrător în con­­strucții 96 de cursanți ș.a.m.d.   

Cum devii elev la școala de meserii?    

Te înregistrezi în evi­den­țele agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, respectiv Agen­ția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov și îți pregătești din timp dosarul cu actele necesare. Pentru informații suplimentare, poți discuta direct cu reprezentanții  agenției la sediul instituției din Str. Ruginoasa nr. 4, sector 4, București. Materialele didactice pe care le vei primi de la profesori și instruirea propriu-zisă vor fi gratuite. Trebuie doar să optezi pentru unul