Săptămâna trecută, la finalul ședinței BPN, președintele PNL, Crin Antonescu a anunţat nominalizările pentru funcțiile de vicepremier şi ministru de Interne, ministrul Economiei, ministrul de Finanţe şi ministrul Sănătăţii

Toate numele pe care presa le vehicula înaintea ședinței s-au confirmat. Astfel,  Klaus Iohannis a fost nominalizat pentru funcția de vicepremier şi ministru de Interne, Teodor Atanasiu, pentru postul de ministru al Economiei, Eugen Nicolăescu pentru cel de ministru de Finanţe, iar Cristian Buşoi a fost numit la Ministerul Sănătăţii. Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN.

Deși, inițial Klaus Io­hannis a declarat că nu-l interesează o funcție în Guvern, se pare că a fost convins și a acceptat, până la urmă, propunerea PNL de a deveni ministru de Interne şi vicepremier. El a declarat, însă, că nu renunţă la Primăria Sibiului. În această variantă, o soluție ar fi suspendarea din func’ia de primar pe 6 luni. Iohannis  este la al patrulea mandat consecutiv de primar al Sibiului. Surse din cadrul PNL au declarat că  Iohannis ar urma să coordoneze activitatea celorlalţi miniştri liberali. În 2009, Iohannis a fost propus pentru postul de premier, Traian Băsescu preferându-l atunci pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Este căsătorit cu Carmen Iohannis și nu are copii. A absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional „Brukenthal“ din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.

Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar în perioada 2001-2013 a fost preşedintele formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.