Ingrediente:

 1l de apă;

 1 cartof dulce;

 3 cartofi de mărime medie;

 2 cepe;

 2 căței de usturoi, zdrobiți;

 800 gr de morcovi;

 parmezan ras;

 sare și piper după gust.

Mod de preparare: 

Pune un litru de apă într-o oală cu capac și las-o la fiert. Între timp, taie morcovii și cartofii în bucăți, iar ceapa în sferturi și pune-le în oală. Zdrobește usturoiul și adaugă-l ingredientelor lăsate la fiert. Fierbe totul până când se înmoaie cartofii și morcovii, iar la final potrivește-le de sare și piper. Mixează legumele cu ajutorul unui blender, adaugând puțin din supa în care au fiert pentru a facilita mixarea. Piureul rezultat pune-l înapoi în oală și amestecă până se omogenizează compoziția. Când preparatul este gata, toarnă în boluri și presară deasupra puțin parmezan.