Societatea de consultanță Agroserv Management, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România (ACoR), a demarat un proiect, finanțat din fonduri europene, care își propune organizarea de cursuri de calificare a locuitorilor din mediul rural, în perioada aprilie 2014-septembrie 2015.

Proiectul, beneficiază de o alocare de 4,2 milioane de lei și urmărește dezvoltarea durabilă a comunităților rurale din regiunile Sud-Muntenia, Centru și București Ilfov. Aflați la Mogoșoaia, reprezentanții ACoR, Marius Gubernat, director de comunicare și Sergiu Țâra, director general, au făcut o scurtă prezentare a proiectului, la conferința de presă fiind prezenți și primarul comunei, Paul Precup, alături de administratorul public, Mihai Staicu. Proiectul se adresează unui număr de 1.300 de persoane din mediul rural, structurat astfel: 300 – aflate în căutarea unui loc de muncă, 300 – inactive și 700 – ocupate în agricultura de subzistență.

Cursuri gratuite și subvenții pentru absolvenți

În cadrul proiectului, se vor derula programe de formare pentru ocupații non-agricole. Se vor organiza cursuri pentru 500 de persoane pentru ocupații din sfera serviciilor de turism și domenii conexe, cum ar fi: lucrător hotelier, administrator pensiune turistică, bucătar, ospătar, lucrător în alimentație, cameristă, agent de curățenie, îngrijitor copii, infirmier, baby-sitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător social, mediator sanitar.

Un alt domeniu abordat va fi cel care privește dezvoltarea capacităților antreprenoriale și utilizarea tehnologiei informației de comunicații, în cadrul căruia se vor organiza cursuri pentru 100 de persoane. Alte 100 de persoane, care nu știu să utilizeze computerul, vor participa la un curs de dobândire a competențelor în domeniu. Cursurile sunt gratuite, iar cei care le vor finaliza vor primi o subvenție de 400 de lei. Pentru detalii suplimentare, doritorii pot accesa site-ul proiectului www.procalificare.ro, sau persoana de contact, Marius Gubernat, tel. 0737.000.972.