Candidat PDL din Snagov, pentru colegiul IV Ilfov

Candidatul propus de PDL pentru alegerile parlamentare parțiale din Colegiul IV Ilfov s-a născut, acum 47 de ani, în comuna Snagov. El cunoaște foarte bine, așadar, greutățile pe care le întâmpină ilfovenii, în viața de zi cu zi. Greutăți cu care s-a confruntat el însuși, la rândul său. De aceea el și-a propus, odată ajuns în Camera Deputaților, să pună umărul la rezolvarea problemelor care îi apasă pe concetățenii săi, cărora le promite că nu îi va uita, dacă va ajunge deputat.

La nivel local, Vasile Dumitru are o experiență bogată în domeniul politic și al administrației. La Snagov el a îndeplinit funcția de consilier local, începând cu anul 1996, a fost viceprimar ba chiar, timp de 6 luni, primar interimar. În prezent, Vasile Dumitru este consilier județean. Candidatul PDL pentru Colegiul IV Ilfov ne-a împărtășit, pentru cititorii Jurnalului de Ilfov, câteva dintre proiectele sale.

Pentru un transport de persoane eficient și civilizat

Vasile Dumitru re­cunoaște că una dintre problemele cele mai spinoase ale județului, care crează mult disconfort și greutăți locuitorilor din Ilfov, este transportul de persoane. „Aici trebuie să găsim o soluție, atât împreună cu Primăria Capitalei, dar și cu Ministerul Transporturilor. Sunt snagovean și cred că pentru comuna mea ar exista o o variantă de transport la îndemâna autorităților din Ministerul Transporturilor. Mă gândesc la faptul că în Snagov există o cale ferată care trece aproape de centrul comunei. Reabilitarea acestei căi ferate și introducerea unor curse regulate de automotoare, ar simplifica enorm transportul snagovenilor către și de la București. Totodată, în privința transportului rutier, împreună cu Consiliul Județean Ilfov și primăria Capitalei trebuie să găsim o soluție integrată, cu abonamente unice pentru ilfoveni, care să le permită să circule atât în județ, cât și în București”, spune candidatul PDL.

Eficiența sistemului sanitar și șomajul, două priorități

Vasile Dumitru este de părere că rețeaua publică de asistență sanitară lasă de dorit în Ilfov și că ea trebuie dezvoltată. „Ilfovenii trebuie să aibă servicii medicale de calitate cât mai aproape de domiciliul lor, pentru a evita deplasările costisitoare la București. Cu sprijinul viitorilor colegi parlamentari din PDL, voi milita pentru rezolvarea acestei probleme, prin crearea unui cadru legislativ adecvat, care să permită dezvoltarea sistemului sanitar”, propune Vasile Dumitru.

De asemenea, candidatul PDL este preocupat de problema șomajului, la nivel județean. „Un alt punct pe lista mea de priorități îl constituie necesitatea creării de locuri de muncă. Deși în Ilfov rata șomajului este mai mică decât la nivel național, ilfovenii, mai ales cei aflați la distanțe mai mari de Capitală, suferă din cauza lipsei de joburi. Această situație se repercutează negativ asupra nivelului lor de trai și, de aceea, mi-am propus să depun toate eforturile pentru atragerea de investitori în județ, oferindu-le, printr-un cadru legislativ adecvat, oportunități de afaceri avantajoase atât pentru aceștia, cât și pentru locuitorii Ilfovului. De asemenea, trebuie întocmit un program, la nivel național, dar și la nivel județean, pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri, o problemă cu care, de altfel, se confruntă întreaga Europă”, consideră Vasile Dumitru.

”Punga” de ape geotermale din subsolul Snagovului, o bogăție  neexploatată

Snagovul, e de părere Vasile Dumitru, posedă o bogăție naturală care ar putea schimba viața snagovenilor. Este vorba de un rezervor de ape geotermale, cu o temperatură de aproape 80 de grade, aflat la 2.800 de metri adâncime. „Aceste ape au fost descoperite pe vremea lui Ceaușescu, și tot atunci s-au făcut primele foraje. Este un potențial unic pentru snagoveni, care ar putea beneficia de apă caldă și căldură, aproape gratuit. Totodată, aceste resurse ar putea fi valorificate și din punct de vedere turistic și balnear”, spune Vasile Dumitru.

Lacul Snagov ar trebui să intre în proprietatea primăriei

Candidatul PDL consideră că statutul juridic al Lacului Snagov ar trebui schimbat. O hotărâre de Guvern a trecut luciul apei în administrarea Regiei Apele Române, care, spune Vasile Dumitru, se implică prea puțin, dacă nu deloc. Dacă lacul ar fi în proprietatea și administrarea primăriei Snagov, el ar fi mult mai bine îngrijit și ecologizat. „Nu mi se pare normal ca bogăția locuitorilor din această comună să fie administrată de o Regie, o instituție care nu are nicio legătură cu comunitatea noastră și care nu are nici pârghiile necesare pentru a accesa fondurile necesare ecologizării lacului. Lacul are o mare problemă. Înmulțirea exagerată a lotusului egiptean, care a ajuns ca o pecingine și amenință cu distrugerea faunei și florei acvatice autohtone, deoarece consumă foarte mult oxigen. De aceea, trebuie identificate metodele de eradicare a acestei plante, atât de dăunătoare. Pentru aceasta voi face demersurile necesare, în special la Ministerul Mediului, pentru găsirea unei soluții, deoarece, altfel, lacul va fi invadat de această pecingine și va deveni impropriu oricărei activități sportive sau de agrement”, afirmă Vasile Dumitru.

Succint, cam acestea sunt direcțiile prioritare de acțiune pe care și le-a propus candidatul snagovean al PDL la alegerile parlamentare parțiale. Rămâne ca alegătorii să decidă, pe 25 mai 2014, cine merită să reprezinte Ilfovul în Camera Deputaților, în următorii 2 ani.

Alegeri europarlamentare

Decalogul candidaţilor PDL

 PDL apără statul de drept, independenţa justiţiei, sprijină lupta împotriva corupţiei, fraudei, evaziunii fiscale. Aceasta este baza de la care se construieşte dezvoltarea şi bunăstarea tuturor românilor.

 PDL consideră că intrarea României în spaţiul Schengen este o priori­tate naţională. Românii şi companiile româneşti au nevoie de avantajele unei libere circulaţii a persoanelor şi mărfurilor.

 PDL luptă în Europa pentru ca românii să nu aibă niciun obstacol de circulaţie sau drept de muncă în celelalte 27 de state membre ale Uniunii.

 PDL crede în şansa oferită de fondurile europene alocate României. Zeci de miliarde de euro sunt puse la dispoziţia României pentru a se dezvolta, moderniza şi a crea locuri de muncă.

 PDL susţine interesele României în cursul reanalizării, până la finele anului 2016, a cadrului financiar multianual 2014-2020.

 PDL susţine o strategie a Dunării şi a Mării Negre. Sunt două obiective strategice ale României care generează investiţii, dezvoltare, locuri de muncă.

 PDL susţine asigurarea unui echilibru între cerințele politicii europene cu privire la energie și la schimbările climatice și cele ale competitivității industriale;

 PDL susţine asumarea, la nivel european, a unei politici europene eficiente de integrare economică şi socia­lă a romilor

 PDL susţine adoptarea monedei unice euro. Este pasul firesc care asigură o integrare deplină a României în UE.

 PDL consideră că România trebuie să îşi pregătească, încă de pe acum, Președinția Consiliului Uniunii Europene, în semestrul II 2019.