Gimnastică. România a încheiat participarea la Campionatul European de gimnastică feminină, junioare și senioare, de la Sofia, cu un bilanţ de nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint și două de bronz, obiectivul fiind de câștigare a trei-patru medalii. Larisa Iordache este singura gimnastă care și-a trecut în cont două medalii de aur la Europenele din 2014, aur cu echipa și la sol, fiind aproape și de prima treaptă a podiumului la bârnă, finală în care a fost favorită, dar a cucerit medalia de argint.


Alpinism. Echipa Everest România, formată din Tiberiu Pintilie și Adrian Fako, a început ascensiunea către cel mai înalt vârf din lume, alături de șerpași, cel mai înalt punct atins fiind 7.400 m. Cei doi alpiniști români vor efectua ascensiunea pe vârf fiind echipaţi cu tuburi de oxigen și ajutaţi de șerpași care le vor asigura necesarul pe parcursul drumului. În procesul de aclimatizare, alpiniștii au trecut deja prin tabăra de bază chineză la 5.200 m, cea intermediară la 5.700 m, tabăra avansată la 6.400 m, ajungând ulterior în tabăra 1 la 7.050 m unde au rămas câteva nopţi. Cel mai înalt punct atins până în acest moment de echipa Everest România a fost altitudinea de 7.400 m. 


Atletism. Maru David Kwemoi (Kenya) a câștigat Semimaratonul Internaţional București, stabilind un record al competiţiei cu timpul de o oră un minut și 43 de secunde. Kwemoi a fost urmat de compatriotul său Chebii Daniel Kipchumba (1h02.27) și de etiopianul Mitke Girma Ashebir (1h02.29). Proba feminină a fost câștigată de sportiva din Kenya, Chepkemoi Vicoty, cu timpul de o oră, 12 minute și 17 secunde. Ea a fost urmată de Denne Tigist Bikila (Etiopia, 1h14.18) și de Tanui Roday Jepkorir (Kenya, 1h15.41). Câștigătorii Semimaratonului Internaţional București au primit câte 1.000 de euro, în timp ce ocupanţii locurilor doi și trei au fost recompensaţi cu câte 600 și, respectiv 400 de euro. La categoria naţională s-au impus Ștefan Lupulescu la masculin (1h10.09) și Mihaela Prundus la feminin (1h20.02).