Conducerea PDL urmeză să semneze un protocol de colaborare cu Inițiativa România Liberală (IRL), care are drept scop fuziunea prin absorbție cu această formațiune.  În urma negocierilor Andrei Chiliman va prelua conducerea organizației democrat-liberale de la Sectorul 1. 

Andrei Chiliman va primi, totodată, și funcția de prim vicepreședinte al PDL, spun surse din cadrul partidului. Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că primarul sectorului 1 Andrei Chiliman este un om de dreapta consacrat, iar înscrierea lui în PDL este mai mult decât oportună. Întrebat de oportunitatea acestui protocol, în condițiile în care Chiliman a fost exclus din PNL, iar democrat liberalii negociază fuziunea cu PNL, Blaga a afirmat că, „orice acțiune pentru întărirea dreptei trebuie să aibe și rezultate concrete” și că trebuie, „să trecem de faza de povești.”

PNL-PDL, candidat la președinție până în august

Deși a precizat că nu a fost stabilit un termen pentru desemnarea candidatului PDL-PNL la alegerile prezidențiale din noiembrie, Vasile Blaga, președintele PDL, este de părere că ar fi foarte bine ca acest lucru să se întâmple chiar la începutul lunii august. 

„Nu am stabilit un termen. Oricum, la sfârșitul lunii august, așa cum am spus, poate chiar la începutul lunii august, ar fi foarte bine ca să avem desemnat candidatul”, a declarat Vasile Blaga înainte de ședința BPN al partidului, întrebat care ar fi termenul limită pentru stabilirea candidatului PDL-PNL la prezidențiale.