Jilava – la sfârșit de an școlar

Școala Gimnazială nr. 2, din comună, are motive vii de mulţumire. Anul acesta își sărbătorește 50 de ani de viaţă. Sunt vârsta și rostul pentru care există. Adică, educaţie și instruire. Datorită școlii, 50 de generaţii ale copilăriei au intrat în adolescenţă și maturitate, schimbate de învăţătură. Vineri, 20 iunie, dascălii, copiii și oaspeţii școlii le-au serbat frumos, pe toate.

Ceremonia a adunat farmecul, prospeţimea și emoţia spectacolului. Li s-au adăugat urările de bine și încrederea că lucrurile progresează, într-o comunitate fără discriminări. Au asistat zeci de părinţi, școlari, rude, invitaţi, prieteni ai celor de pe scena nou ridicată pentru acest eveniment. Toţi au susţinut și aplaudat momentele artistice pregătite cu sârguinţă și talent de elevii îmbrăcaţi festiv sau costumaţi în veșminte tradiţionale.   

 Munca și răsplata premiilor pentru învăţătură

Școala înseamnă șanse la o viaţă mai bună. Munca inimoasă a profesorilor dă rezultate din ce în ce mai solide. Iar ele merită să fie răsplătite. Diplome, coroniţe și alte premii le-au fost oferite celor cu rezultate deosebite la învăţătură. Primarul interimar, Ilie Ionescu, le-a acordat recompense din partea Consiliului Local elevilor cu medii anuale mari, de peste 9,28, din clasele V-VIII: Marian Oaie, Ștefania Badea, Ramona Cojocea, Robert Boca și Mirabela Neagu. 

Credinţă și implicare

Părinţii Emanuel Ganciu și Ioan Bocăneală, din parohia Jilava, au participat tot timpul anului școlar la acţiunile educative. Ei oficiat o slujbă religioasă cu rugăciune de mulţumire „pentru binefacerile primite de elevi, dascăli și întreaga comunitate, de la Dumnezeu” . 

Ilie Ionescu, primar interimar: “Suntem alături de cadrele didactice, de copii și părinţii lor, așa cum am fost mereu. V-am promis ridicarea acestei scene. Și iată, ne-am ţinut de cuvânt. Vom amenaja  și terenul de sport al școlii.  Vom organiza excursii pentru toţi cei cu rezultate bune la învăţătură. 

Mulţumim încă o dată domnilor profesori pentru răbdarea și devotamentul avute. Vă doresc vacanţă plăcută și bucurii”!

Prof. Stoica Stan, directorul școlii: „Sărbătorim un an important și pentru că școala și-a recăpătat personalitatea juridică. Organizăm pentru prima dată evaluarea naţională la clasa a VIII-a. Am obţinut premii la olimpiade, competiţii sportive. Am avut instruiri pentru activităţi educative și economice extrașcolare.  

Mă bucur că tot timpul am avut aproape echipa domnilor primar, viceprimar și consilieri, prezenţi”.

Villi Oaie, președinte filială judeţeană a organizaţiei  „Partida Romilor Pro Europa”: „Vă felicit pe toţi. Să fiţi sănătoși și să mergeţi mai departe așa cum aţi pornit. Sunt de respectat și iubit toţi educatorii voștri. Îi mulţumesc dlui Ovidiu Szasz, pentru implicarea în viaţa comunităţii noastre, cu discreţia care îl caracterizează. E un om de afaceri care a fost mereu aproape de noi. Dar cel mai important mesaj e că avem nevoie de școală, pentru ca viaţa tuturor să fie mai bună”.