În urma solicitării de a fi inclusă în procesul de selecție al candidatului dreptei la alegerile prezidențiale, formulată de europarlamentarul Monica Macovei, Vasile Blaga, a declarat că partidul şi-a desemnat deja candidatul pentru Preşedinţia României. Președintele PDL a precizat că, ”aici nu e pe toane, ci pe regulamente

Întrebat dacă democrat-liberalii au discutat despre solicitarea Monicăi Macovei de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la prezidenţiale, Vasile Blaga a spus că „PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul pentru Preşedinţia României”.

„Nu am ce să adaug în plus. Aceasta este părerea unanimă a conducerii PDL. Aici nu e pe toane, e pe regulamente, şi ştiu că şi dânsa (Monica Macovei – n.r.) respectă regulamentele”, a spus preşedintele PDL. El adăugat că Macovei trebuia să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale, la momentul în care a avut loc procedura respectivă, nu acum, când deja a fost desemnat Cătălin Predoiu. Macovei a afirmat că “procesul de selecţie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricărei persoane care are şanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale” şi că “extinderea acestui proces poate fi numai benefică deciziei dreptei de a câştiga alegerile”.