TENIS. Simona Halep, câștigătoarea turneului BRD Bucharest Open, se menţine pe locul 3 în clasamentul WTA de simplu, iar Alexandra Cadanţu și Elena Bogdan, care s-au impus la București la dublu, au înregistrat urcări de 321, respectiv 111 locuri în ierarhia de dublu. Halep are 6.785 de puncte, fiind devansată de Serena Williams – 9.510 puncte și de jucătoarea chineză Na Li – 6.960 de puncte. 

În ierarhia pe acest an (Road to Singapore), care contează în vederea participării la Turneul Campioanelor de la Singapore, Simona Halep este în continuare pe locul doi, după rusoaica Maria Șarapova, la doar 11 puncte de aceasta. Halep are 4.869 de puncte, iar Șarapova 4.880.

KAIAC-CANOE. Delegaţia României a încheiat participarea la Campionatele Europene de kaiac-canoe, de la Bradenburg (Germania), cu o medalie de argint și una de bronz, cucerite de echipajul de canoe dublu pe 500, respectiv pe 200 de metri. Medalia de argint a revenit echipajului de canoe dublu, format din sportivii Liviu Alexandru Dumitrescu Lazăr și Victor Mihalachi (foto), pe distanţa de 500 de metri, fiind depășiţi de rușii Korovașkov-Știl.  La 200 de metri, același echipaj a obţinut medalia de bronz, medalia de aur revenind echipajului Rusiei, iar cea de argint celui german. Delegaţia României a mai cucerit două medalii în probele de paracanoe: aur la kaiac masculin, prin Iulian Șerban (200 metri) și bronz la kaiac feminin, prin Mihaela Lulea (200 metri). 

Rugby. Un număr de 54 de „stranieri” evoluează la echipele românești din primul eșalon, majoritatea proveniți din țări din emisfera sudică. Cei mai mulți jucători străini sunt în lotul campioanei RCM Universitatea de Vest Timișoara, 12. Urmează vice-campioana CSM Știința Baia Mare, cu 10 „stranieri”, iar pe locul trei se află două echipe, RCJ Farul Constanța și Dinamo, ambele cu câte 9 componenți. 

Jucători din Tonga sunt în număr de 16, din Noua Zeelandă — 9, din Africa de Sud și Moldova — câte 8, Fiji-6, Australia-3, Namibia-2, Anglia-1. Meciurile din SuperLigă se reiau pe 19 iulie, iar cele din Cupa României se vor relua în luna octombrie.