Secretarul general al PNL și președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat că social-democraţii i-au transmis că USL are de achitat o datorie în valoare de un milion de lei, reprezentând cheltuieli făcute în campania din 2012, la nivel central şi local. El a afirmat că liberalii vor verifica dacă cifra este reală. 

Petrache a arătat că PNL a primit din partea secretarului general al PSD (Andrei Dolineaschi, n.r.) o înştiinţare prin care liberalii sunt anunțați că PSD  nu participă la medierea pentru desfiinţarea USL. Motivul? Faptul că nu au fost lămurite problemele patrimoniale. „(…) E vorba de datoriile care sunt, de bilanţul contabil pe 2013. Dar tocmai ăsta era rostul întâlnirii, să lămurim toate câte sunt între noi şi PSD şi noi şi PC”, a precizat Petrache. Întrebat la cât se ridică datoria de care vorbeşte şi ce reprezintă aceasta, Petrache a menţionat: „Din ce ne-au spus dumnealor, la un milion lei. E vorba de cheltuielile făcute de USL în campania din 2012, în ţară la nivel central şi local”. El a arătat că, în aceste condiţii, PNL propune PSD şi PC o nouă întâlnire, în care să se discute pe marginea acestei datorii şi să se ajungă la o înţelegere amiabilă. „Primul pas pe care îl facem este să verificăm realitatea acestui bilanţ şi încercăm să-i contactăm ca să rezolvăm problema până la capăt, pe cale amiabilă. Eu cred că ar trebui să ajungem în instanţă după ce ne înţelegem, pentru că de fapt USL nu mai funcţionează. Sau poate o ţinem aşa până în 2016, când ne-am propus toţi ca USl să nu mai funcţioneze, o ţinem aşa doi ani”, a mai spus Petrache.

Marian Petrache, despre sondajul pentru desemnarea pre­zidențiabilului

În opinia lui Petrache, nu este necesară „acurateţe aşa de mare” la sondajul de opinie în baza căruia va fi desemnat candidatul susţinut de PNL şi PDL la prezidenţiale. El apreciază că ideea este de a-l alege pe cel care are o şansă în plus. Petrache a precizat, răspunzând unor întrebări, că atât sondajul PNL, cât şi al PDL sunt în lucru, fiind în faza de culegere a datelor, şi a arătat că anunţul oficial privind desemnarea prezidenţiabilului va fi făcut probabil în 7 sau 8 august. „Nu cred că ne trebuie o acurateţe aşa de mare la acest sondaj. Noi de fapt acum vrem să alegem pe cel ce ne va reprezenta, pe cel ce are o şansă în plus, nu?”, a afirmat Petrache.