Vrei să pleci în vacanță, dar n-ai bani?

Tânjești după o binemeritată relaxare departe de haosul din oraș, sau de monotonia de la sat, dar n-ai bani? Decât să visezi frumos, mai bine pregătește-te să te bucuri cu adevărat de o vacanță minunată, împreună cu cei dragi. Banca îți dă credit și pentru concediul de odihnă. 

Fără îndoială, cel mai frumos moment al anului este cel al concediului. Mult așteptatele zile libere sunt binevenite, pentru că te deconectează de la rutina zilnică și te relaxează. Conform studiilor, cei care nu-și iau cel puțin o vacanță pe an au un randament scăzut la locul de muncă și se confruntă cu anumite probleme de sănătate care, în timp, afectează întreg organismul. Suprasolicitarea scade re­zis­tența organismului la infecții, crește tensiunea arterială, îngreunează digestia, încetinește capacitatea de concentrare, duce la apariția tulburărilor de memorie, insomniei, depresiei și anxietății. Medicii avertizează că, pe măsură ce zilele trec, sunt afectate tot mai mult funcțiile vitale ale organismului. Inima, respirația și creierul funcționează la capacitate tot mai redusă în condițiile acumulării stresului, punând în pericol viața persoanei în cauză. Riscul decesului este cu 32% mai mare la cei care nu-și iau concediu, după cum arată cele mai recente cercetări în domeniu. De aceea, din când în când este indicat să-ți rezervi câteva zile de vacanță. Relaxarea te va ajuta să-ți reîncarci bateriile, să-ți îmbunătățești sănătatea, starea de spirit și să obții performanțe la locul de muncă. O minte odihnită va fi o minte eficientă. 

Vacanța pe credit 

Și totuși… Ce faci dacă n-ai bani de vacanță? O soluție ar fi creditul bancar. Multe instituții bancare oferă împrumuturi pentru concediul de odihnă. Iar perioada de rambursare variază de la 12 luni până la patru-cinci ani, în funcție de venitul garantat și de condițiile băncii. Poți achita ratele lunare la orice casierie a instituției la care faci creditul, sau prin intermediul automatelor, care sunt deschise 24 din 24 de ore. 

Banca îți dă peste 1.500 de lei împrumut

Poți lua de la 1.500 de lei până la 5.500 de lei, sau chiar mai mult, conform criteriilor băncii. E bine să știi că împrumutul se face în lei. Însă, ca să primești acordarea financiară a băncii, trebuie să garantezi cu venitul. Sunt acceptate veniturile din salarii, pensii, chirii, dividende, drepturi de autor, bonuri de masă, venituri adiționale salariilor, cum ar fi, comisioane din vânzări, gărzi sau ore suplimentare, indemnizația pentru creșterea copilului, renta viageră etc.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să ți se accepte creditul?

Ca să intri în posesia creditului de vacanță vei fi nevoit să îndeplinești următoarele condiții: 

 să ai vârsta cuprinsă între 23 de ani și 65 de ani (însă, fără a depăși vârsta de 70 de ani în momentul rambursării creditului), 

 să ai o vechime la actualul loc de muncă de cel puțin trei luni, 

 să nu mai ai alte împrumuturi bancare la data solicitării creditului,  

 să furnizezi datele tale de contact și ale angajatorului.


Ce acte trebuie să cuprindă dosarul?

 cerere de credit, 

 copie carte de identitate, 

 adeverință de venit, 

 copie contract de muncă,

 fișă fiscală pentru anul anterior, 

 factură de utilități, în cazul în care locuiești la un alt domiciliu decât cel din cartea de identitate. 

Informații suplimentare cu privire la obținerea creditului pentru vacanță le obții discutând direct cu reprezentanții băncilor.