După Vasile Maftei, Concordia Chiajna continuă să adune foști jucători campioni care, sub comanda lui Marius Șumudică, să își trăiască a doua tinerețe în Ilfov.

Florin Lovin (foto), fost campion cu Steaua, acum în vârstă de 32 de ani, a semnat un contract de joc pentru un sezon, cu drept de prelungire. „Principalul motiv pentru care am ales Concordia a fost Narcis Răducan, pentru care am mers și la Oţelul Galaţi. Unde este Narcis, este performanţă. Cel mai important argument în alegerea Concordiei este acela că e o echipă stabilă, cu o bază de pregătire cum puţine formaţii din prima divizie au. Vrem să facem împreună mult mai mult decât rămânerea în prima ligă”, a declarat Florin Lovin.

Pe de altă parte, după îndelungate căutări, și Adrian Cristea va semna cu Concordia. După încercările eșuate de a reveni pe teren la Universitatea Cluj și Rapid, cel alintat „Prinţul” a semnat cu formaţia lui Marius Șumudică. După despărţirea de Steaua, Cristea nu a mai jucat la nici o echipă, dar lucrurile ar putea reveni la normal. 

„Apropo de jucători noi, încercăm un pariu, personal, cu Adrian Cristea. Să vedem dacă putem să-l determinăm să joace din nou fotbal la nivelul la care s-a făcut cunoscut”, a declarat Narcis Răducan.

Și pentru tehnicianul Marius Șumudică, Adrian Cristea reprezintă un pariu: „Îmi aduc aminte de antrenorul cu care am câștigat un titlu, de Mircea Lucescu, care avea mereu câte un pariu, de a regenera jucători. Pentru mine, Adrian Cristea e un pariu. Vom avea o discuţie și, dacă el va dori să vină, pentru că la Chiajna nu sunt cine știe ce condiţii financiare, asta mă face să gândesc că el vrea să joace fotbal. Dacă va accepta ce i se va propune și va dori să reapară în circuitul fotbalului românesc și să facă performanţă, atunci este binevenit”.

Adrian Cristea a evoluat ultima oară la Steaua, grupare cu care și-a reziliat contractul la începutul acestui an. La sfârșitul lunii iulie el s-a pregătit câteva zile cu lotul formaţiei Universitatea Cluj, însă nu a ajuns la un acord cu conducerea grupării ardelene. În cariera sa de până acum, Cristea a mai jucat la Politehnica Iași, Dinamo București, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și Standard Liege.

Ionuț Chirilă antrenează iar

Fostul antrenor al Concordiei, Ionuț Chirilă, este noul tehnician al celor de la CSMS Iași, unde l-a înlocuit pe Marius Lăcătuș. Ca și la Chiajna, el a promis că, în scurt timp, echipa din Copou se va auto-finanța, scopul său fiind acela de a construi o formație tânără, care apoi să vândă pentru a merge mai departe și a-și finanța evoluția. 

Pe 27 septembrie, la Iași, este programat meciul CSMS – Concordia, un joc unde se vor întâlni față în față Chirilă și Șumudică, protagoniștii unui lung șir de replici în contradictoriu (ca să nu spunem mai mult…) după ce primul a fost demis și înlocuit cu cel de-al doilea la Chiajna.